Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Drover, Glenn

Review van Railroad Rivals

Weet jij waar je aandelen van moet kopen? Van treinmaatschappijen. Maar dan wel die van 200 jaar terug. Met Railroads Rivals stap je in de florerende wereld van de treinmaatschappijen in het oude Amerika van de 19e eeuw. Steden worden in hoogtempo met elkaar verbonden en jij als speler probeert daar een graantje van mee te pikken, maar anderen natuurlijk ook.

het spelidee

Met Railroads Rivals van Glenn Drover verbindt je steden en krijg je punten als anderen of jijzelf deze lijnen gebruiken voor goederentransport. Je verdient ook punten als je goederen verplaatst en zo zorg je er ook voor dat bepaalde lijnen populairder worden en de aandelen meer gaan opleveren. Want (en daar draait eigenllijk het hele spel om) je krijgt aan het eind van het spel ook punten voor de aandelen die je verkregen hebt van de maatschappijen die de populaire lijnen in beheer hebben.

 

Railroad rivals strategiespel treinen forbidden games mr. b games team arlin

Er komen steeds een aantal steden en aandelen vrij, waar je om als eerste te mogen kiezen, op moet bieden. Dat bieden kost je punten maar je kan dan bijvoorbeeld van een populaire lijn aandelen verkrijgen of een goede verbindingslijn voor een stad kiezen met een maatschappij waar je aandelen van hebt. Als eerste speler heb je ook het voordeel dat je als eerste een goed kan verplaatsen over een gunstige lijn.

de sfeer

Het is een hele puzzel om uit te dokteren wat voor jouw het meeste gaat opbrengen. De maatschappijen hebben echt bestaan en de logo’s uit die tijd zijn in het spel verwerkt. Op de aanlegkaartjes worden de afkortingen gebruikt en dat maakt het lastig de ene maatschappij van de andere te onderscheiden. Tijdens het spel lijkt het er vaak op alsof de ander veel meer punten heeft maar dat is helemaal niet zeker want de afrekening komt aan het eind van het spel en dan wint vaak de underdog. Als je affiniteit hebt met bieden en je hebt gevoel voor handelen in aandelen dan kunnen we je dit spel van harte aanraden.

 

Railroad rivals strategiespel treinen forbidden games mr. b games team arlin

Het is een mooi thema, de opkomst van de treinmaatschappijen en de doos en illustarties en spel materialen zien er top uit. Redelijk makkelijk uit te leggen en je speelt dit spel tussen de 3 kwartier en een uur. Dat is snel maar aan de andere kant kan het zijn dat de andere spelers( max 5 spelers) de tijd nemen om niet te overhaast een beslissing nemen en dan zal je dus weer wat meer geduld moeten hebben. Als je dit wilt omzijlen zou je dit spel ook alleen kunnen spelen en dat is een slimme zet van de maker.
Railroads Rivals wordt uitgegeven door forbidden games en geeft zichzelf 2 sterren qua moeilijkheidgraad van de 5.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Railroad Rivals is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Railroad Rivals bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Railroad Rivals

Omschrijving van Railroad Rivals


Railroad Rivals is een Strategiespel dat door 1-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Railroad Rivals duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Railroad Rivals staat in het Engels bekend onder de naam Railroad Rivals. Railroad Rivals is ontworpen door Glenn Drover en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Forbidden Games & Mr. B Games. .

Koop Railroad Rivals bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Uitbreidingen op Railroad Rivals

Deze spellen kun je samen met Railroad Rivals spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.