Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games

Review van Rat Attack Party

In dit kaartspel ben je een rat opzoek naar voedsel. Dit spel bevat kat- en voedselkaarten in zes verschillende kleuren. Gelukkig zitten er geen enge kaarten met ratten in dit spel, anders had ik het denk ik niet durven spelen .

Rat Attack Party Kaartspel White Goblin Games

Spelverloop

Iedere speler krijgt een kat in een andere kleur. Hierna worden alle kat- en voedselkaarten geschud en worden twee rijen van vijf kaarten gevormd. Deze twee rijen vormen de werkbank. Leg een kaart gesloten naast een van de twee rijen, deze kaart geeft aan welke werkbank actief is en welke in de gaten wordt gehouden door de chef. Alleen van de actieve werkbank mogen kaarten worden gepakt.

Rat Attack Party Kaartspel White Goblin Games

Als je aan de beurt ben kun je kiezen uit twee acties:

  1. Pak een kaart met de laagste waarde van de actieve werkbank en voeg deze toe aan je speelgebied (in dit spel neem je nooit kaarten op handen, maar liggen alle kaarten altijd in je speelgebied);
  2. Ruil een kaart uit je eigen speelgebied met een kaart van de actieve werkbank.

2a) Ruil een voedselkaart voor een andere voedselkaart. Jouw kaart moet een hogere waarde hebben dan de kaart uit de actieve werkbank.
2b) Ruil een kat met een voedselkaart naar keuze.
Zodra je dit doet wordt de chef van de beschermde werkbank naar de actieve werkbank verplaatst.

Doel van het spel

Het doel van Rat Attack Party is, zoals bij de meeste spellen, zoveel mogelijk punten scoren.
Punten scoor je door setjes van drie kaarten in dezelfde kleur te verzamelen, dit mogen kat- en voedselkaarten zijn.

Rat Attack Party Kaartspel White Goblin Games

Zodra je drie kaarten met dezelfde kleur hebt, leg je ze ondersteboven in je eigen speelveld. Deze kaarten mogen tot het eind van het spel niet meer bekeken worden. Nadat je een set hebt gespeeld mag je een kaart pakken uit het speelgebied van een medespeler (je mag alleen een kleur pakken die je nog niet hebt en de kleur die je net hebt weggelegd mag je ook niet pakken).

Als een speler de laatste kaart van de werkbank pakt, wordt de werkbank aangevuld met vijf nieuwe kaarten van de trekstapel.
Als de laatste kaarten van de trekstapel neergelegd worden, speel je door totdat een werkbank leeg is. Nu eindigt het spel.

Puntentelling

Tel per kleur de punten van de gescoorde kaarten bij elkaar op. De speler met de meeste punten, pakt de hoogst gescoorde kaart in die kleur en legt die apart en alle andere kaarten in die kleur worden afgelegd. Als dit een 8 is, heb je dus 8 punten verdient. Dus alleen de speler die het hoogste aantal punten heeft gescoord verdient punten. Dit wordt voor elke kleur gedaan.
Alle verdiende punten worden opgeteld en de speler met de meeste punten wint. (Bij een gelijk spel, wint de speler met de meeste kaarten).

Twee of drie spelers

Verwijder bij 2 spelers 2 kaarten uit het spel.
Verwijder bij 3 spelers 1 kaart uit het spel.

Conclusie

Rat Attack Party is een vermakelijk kaartspelletje dat niet al te ingewikkeld is. Je kunt verschillende tactieken proberen. Concentreer je je op enkele kleuren of pak je alles wat je pakken kan? En wil je nou wel katten in je set of wacht je liever iets langer zodat je geen minpunten pakt?

Rat Attack Party is bedacht door Michael Schacht en Stefano Negro en wordt uitgegeven door White Goblin Games. Je speelt Rat Attack Party met 2-4 spelers in ongeveer 15 minuten. Geschikt voor beginnende spelletjesliefhebber.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Rat Attack Party is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Rat Attack Party bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Rat Attack Party


Rat Attack Party komt uit de Rat Attack Spelfamilie. Rat Attack Party is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Rat Attack Party duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Rat Attack Party is ontworpen door Stefano Negro & Michael Schacht en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Rat Attack Party bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Rat Attack Party bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Rat Attack Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Rat Attack Spelfamilie

Rat Attack spel doos box Spellenbunker.nl

Rat Attack

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.