Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Brand, Inka

Brand, Markus

Review van Recto Verso

"Ruimtelijk inzicht en samenwerken."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Ruimtelijk inzicht en samenwerken. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen denken aan laminaat leggen met zijn tweeën. Bij het bordspelletje Recto Verso is het dan alsof de een bij de bouwmarkt staat en de ander in het pand waar het laminaat gelegd gaat worden en dat er dan telefonisch contact is welke kleur planken je moet meenemen en welke afmetingen oftewel hoeveel vierkante meter in totaal nodig is om alles in visgraat te gaan leggen. Soms gaat dat goed, vaak is er achteraf een relatietherapeut nodig.

Recto verso cooperatief bouwen teamarlin

Het spel

Recto Verso is dus coöperatief maar kan ook competitief gespeeld worden. Het spel is verzonnen door Inka en Markus Brand en met tekeningen en design van Camille Chaussy. Dit spel speel je door te bouwen met gekleurde blokken (en geen Dokter Bibber uitbreiding van een intern onderzoek zoals de naam misschien doet vermoeden). Er zijn kaarten met opdrachten met 2 verschillende niveaus. Bij niveau-instap gebruik je alle blokken behalve de roodgekleurde, bij niveau een stuk moeilijker moet je ook de rode gebruiken. De opdracht is dan dat je samen tegenover elkaar, met gebruikmaking van de doos het tafereel op het kaartje gaat nabouwen. Jij jouw kant van het kaartje en je medespeler zijn of haar kant van het kaartje. En dat klinkt makkelijker dan het is. Je zal moeten overleggen wat de ander wel of niet ziet om de blokken zo te leggen dat het precies klopt en dat je alle blokken ook echt gebruikt.Recto verso cooperatief bouwen teamarlin

Er ontstaan dan gesprekken als: “Zie jij roze, ja maar deze zit hoog. Bij mij ook maar er zit bruin voor. Nee, bij mij zit er groen voor en deze zit links van geel. Ik zie geen geel enz. enz.” Om deze gesprekken wat op te voeren is er ook een tijdsdruk. Want de opdracht moet binnen een bepaalde tijd voltooid zijn. Bij het coöperatieve spel wordt deze tijd steeds korter en ga je met elkaar naar een steeds hoger niveau. Bij het competitieve spel verdien je punten en speel je steeds als team in een andere samenstelling.Recto verso cooperatief bouwen teamarlin

De sfeer

Het is een bonte boel bij dit spel en de creators maken goed gebruik van de doos. Je maakt de bouwwerken op de doos en er is een uitsparing gemaakt waar je de opdrachtkaartjes in kan zetten zodat ieder aan zijn eigen kant het voorbeeld bouwwerkje goed kan zien. Doordat je zelf punten scoort in het team zal je echt je best doen ook al moet je eigenlijk samenwerken met je tegenstander. De opdrachten zijn pittig, zeker als een kleur aan allebei de kanten niet zichtbaar is en je een manier moet vinden om dit kleur blokje weg te werken. En dat dan soms in 30 seconden! De blokken zijn stevig en van massief hout dus het is af te raden om daarmee uit frustratie te gaan gooien. Samen met blokken spelen, wij werden er blij van.

Het spel wordt in het Nederlands uitgegeven door Geronimo Games.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Recto Verso is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Je maakt de bouwwerken op de doos."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Recto Verso bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Recto Verso


Recto Verso is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Recto Verso duurt gemiddeld 20 minuten . Recto Verso staat in het Engels bekend onder de naam Recto Verso. Recto Verso is ontworpen door Inka Brand & Markus Brand en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Egmont Polska, Geronimo Games, Super Meeple & TIKI Editions. .

Koop Recto Verso bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Recto Verso.

From the Moon spel doos box Spellenbunker.nl

From the Moon

Kolonisten van Catan, De - Piraten en Ontdekkers 5-6 Spelers Bordspel Uitbreiding

Kolonisten van Catan, De – Piraten en Ontdekkers 5-6 Spelers

Uitbreiding
Santa Fe Kaartspel White Goblin Games

Santa Fe

Carcassonne - De Draak, de Fee en de Jonkvrouw Bordspel Uitbreiding

Carcassonne – De Draak, de Fee en de Jonkvrouw

Uitbreiding

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.