Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory
Ontwerper(s)

Brand, Inka

Brand, Markus

Review van Rock de Bok

"Snel dobbelspelletje."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Rock de bok is een tactisch dobbelspelletje waarbij je elkaar ook nog een beetje kan pesten. 

Rock de bok
Inhoud van Rock de Bok

Het spel wordt gespeeld in drie dezelfde ronden. Je begint elke ronde met 10 dobbelstenen die je allemaal gooit. Nadat je hebt gegooid moet je een soort dobbelstenen uitkiezen, dit kunnen wolven, reeen (witte bokken/mannetjesreeen) of geiten (gekleurde vrouwtjesreeen) zijn. De wolven geef je altijd aan een andere speler, de mannetjesreeen streep je op je eigen blaadje af en de gekleurde vrouwtjesreeen mag je alleen zelf houden als ze dobbelstenen jouw kleur hebben, anders geef je deze dobbelstenen aan de speler die met de corresponderende kleur speelt.

Rock de bok
Verschillende dobbelstenen (grijs = wolf, wit = mannetjesree, gekleurd = vrouwtjesree)

Het klinkt een beetje ingewikkeld, maar het is makkelijker dan je denkt.

Punten

Je kan alleen punten scoren als je meer mannetjesreeen hebt dan wolven. En je scoort dan alleen maar punten met je vrouwtjesreeen. Je bent dus continu bezig een balans te vinden tussen het verzamelen van de mannen- en vrouwenreeen en je wilt ook nog af en toe een andere speler pesten door hem een paar wolven te geven.

Rock de bok
Scoreblok

De gekozen dobbelstenen in je eerste beurt, leg je de tweede keer af en zo dobbel je net zo lang totdat je geen dobbelstenen meer hebt. Dan is de ronde klaar, wordt de score opgemaakt en begint de tweede ronde.

Heb je meer mannetjes dan wolven, dan scoor je 1 punt voor al je vrouwtjes. Heb je meer wolven dan mannetjes, dan krijg je 1 minpunt voor al je vrouwtjes.

Rock de bok

Je moet dus goed de andere spelers in de gaten houden, want je kan ze dus een beetje pesten door ze wolven te geven of als ze al in de min staan extra vrouwtjes.

Conclusie

In het begin is het eventjes puzzelen hoe het nou precies zit met de dobbelstenen, maar als je het eenmaal door hebt, speelt het spel snel. Als je met vier spelers speelt, ben je dus niet alleen met je eigen spel bezig, maar ook met het spel van de andere spelers. Voor je gevoel heb je altijd te weinig dobbelstenen, maar het zorgt er ook voor dat het spel niet te lang duurt. Dus een leuk spel voor tussendoor.

Rock de bok
In een handig klein doosje

Je speelt Rock de Bok met 2-4 spelers in ongeveer 15 minuten. Het spel is bedacht door Inka en Markus Brand, ook wel bekend van Keer op Keer en Het Dorp, en wordt uitgegeven door Tucker’s Fun Factory.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Rock de Bok is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Je moet niet alleen je eigen scoreblaadje in de gaten houden, maar ook die van de anderen. "

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Koop Rock de Bok bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Rock de Bok


Rock de Bok is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Rock de Bok duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Rock de Bok staat in het Engels bekend onder de naam Rock the Bock. Rock de Bok is ontworpen door Inka Brand & Markus Brand en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door moses. Verlag GmbH & Tucker’s Fun Factory. .

Koop Rock de Bok bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.