Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Risthaus, Stefan

Review van Santo Domingo

Je bent de juiste man op de juiste plaats! Ik hoor het zelden maar de juiste man, op het juiste moment, precies daar waar het gebeurt, is absoluut noodzakelijk in het snelle kaartspel Santo Domingo. Handel drijven met inzicht en juiste timing.

Foto Kaartspel Santo Domingo

De stad Santo Domingo is uitgekozen vanwege zijn ligging. Aan de kust van een toen der tijd nieuw ontdekte wereld vol met bruikbare spullen voor de mensen thuis in Europa. Iedere speler, het kunnen er 2 tot 6 zijn, krijgt dezelfde set actiekaarten met personen of schepen erop afgebeeld. De kaarten zijn genummerd van 1 tot 8 en kunnen als ze gespeeld worden overwinningspunten of goederen binnenhalen. Met 1 actiekaart mag je goederen ruilen voor overwinningspunten en 1 kaart zorgt ervoor dat gespeelde kaarten weer terug in je hand komen.

Foto Kaartspel Santo Domingo

 Er worden rondes gespeeld en iedereen kiest tegelijkertijd 1 of 2 kaarten uit zijn hand die hij wil spelen. De gekozen actiekaarten worden gedekt op tafel gelegd en als iedereen een keuze gemaakt heeft worden die kaarten omgedraaid en wordt de acties uitgevoerd. Beginnend bij de laagste kaart en dan oplopend verder. De kaarten blijven op tafel als de nieuwe ronde begint, dan heb je dus minder kaarten in je hand en minder keus, maar je weet ook wat de andere spelers al gespeeld hebben. Er zijn steeds maar een klein aantal overwinningspunten en goederen te verdelen dus soms/vaak hebben andere spelers de pot al leeg getrokken en kan het zijn dat jouw actiekaart niet het beste rendement heeft opgeleverd. Daarom kan je dus spreken van de juiste man, op de juiste plaats, op het juiste moment of de juiste actiekaart, uitgespeeld op het juiste moment, zodat je veel overwinningspunten bij elkaar kan schrapen. Bij 30 punten of meer is het spel afgelopen en worden de resten onderverdeeld en zal blijken of je de beste keuzes hebt gemaakt, want: wie de meeste punten heeft wint (nee !? Echt ?!).

Foto Kaartspel Santo Domingo

Buiten de actiekaarten bevat het spel een Speelbord en markeer stenen. Het grafisch ontwerp is van Klemens Franz, Andrea Kattnig en Jens Wiese. Ze gaven vorm aan het spel dat Stefan Risthaus bedacht. Het spel Santo Domingo wordt uitgegeven door White Goblin Games en is compact, je kan het zelfs onderweg spelen. Je speelt het binnen 30 minuten uit en ook het spel onder de knie krijgen gaat vrij vlot.

Conclusie 

Wij konden het spel Santo Domingo erg waarderen en vinden het fijn dat je het spel ook met 6 spelers kan spelen.

De uitdaging zit hem vooral in het gokken wat de andere spelers gaan doen. Doe je dat goed dan is de overwinning in zicht, ben je teveel met jezelf bezig dan grijp je mis.

Een beetje net zoals wij nog een doos fidgetspinners hebben liggen, gekocht net nadat de rage voorbij was.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Santo Domingo is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Santo Domingo bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Santo Domingo

Omschrijving van Santo Domingo


Santo Domingo is een Strategiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Santo Domingo duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Santo Domingo is ontworpen door Stefan Risthaus en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Santo Domingo bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.