Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 5 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory
Ontwerper(s)

Knizia, Reiner

Review van Schildpaddenrace

Schildpadden zijn over het algemeen niet zo vlot, maar vergis je niet: in dit spel vindt er een ware race naar de slablaadjes plaats! Door slim te spelen en je medespelers voor de gek te houden kan je de race winnen.

Doel van het spel: speel je kaarten slim om zo als eerste jouw schildpad naar de slablaadjes loodsen.

Schilpaddenrace - Tucker's Fun Factory

Spelverloop

Het bord gaat op tafel en alle 5 de schildpadden nemen plaats op de pijlen.
De schildpadtegels worden geschud en ieder mag er een pakken zonder deze aan de rest te laten zien. Alleen jij weet welke kleur schildpad van jou is. Speel je met minder dan 5 spelers? Dan gaan de overgebleven tegels in de doos zonder dat iemand ze ziet.

Schilpaddenrace - kinderspel

Elke speler krijgt nu 5 kaarten, de rest wordt een trekstapel.
Ben je aan de beurt dan mag je steeds maar 1 kaart spelen en vervolgens aan het eind van je beurt een nieuwe kaart pakken. Op de kaarten staat steeds een schildpad van een bepaalde kleur en welke actie je daarmee kan ondernemen.

Bijvoorbeeld de kaart met de groene schildpad en een plus teken wil zeggen dat de groene schildpad 1 plaats opschuift. Staat daar al iemand? Geen probleem, je parkeert de groene schildpad gewoon bovenop degene die er al staat!
Let wel op: schildpadden die op elkaar staan gaan met elkaar voor en achteruit. Dat kan erg onhandig zijn…. Kom je namelijk bij de finish dan wint de onderste schildpad.
Er zijn ook kaarten met regenboogschildpadden. Bij deze kaart mag je zelf kiezen welke schildpad je verplaatst. Heeft de kaart die je hebt niet de kleur van de schildpad die jij naar de finish wil helpen? Geen probleem, je kan juist anderen om de tuin leiden door een schildpad die niet van jou is een plaats vooruit te zetten.

Schilpaddenrace Tucker's Fun Factory

Wij hebben dit spel met veel plezier met 3 personen gespeeld. Omdat er twee schildpadden niet in handen van spelers zijn maar in de doos, en niemand weet wie welke schildpad heeft kan je goed bluffen. Je doet net alsof je een bepaalde kleur vooruit wil hebben, maar feitelijk maak je ruimte om op een ander moment je eigen schildpad een zetje naar de finish te geven
Wordt jouw schildpad ineens op een andere schildpad gezet? Geen nood, heb je kaarten waarbij je achteruit kan dan zet je die in en gaat terug naar de start.
Door slim te spelen en te bluffen lukt het je vast om als eerst die finish te bereiken.

Schilpaddenrace

Variant met kleinere kinderen

Laat het kind zelf de kleur kiezen en speel dus met de kaarten open.

Onze conclusie

Het is een leuk spel om met jonge kinderen te spelen
De leeftijd op de doos is 5+, waarschijnlijk kan je een simpele variant vanaf 4 jaar ook gewoon spelen. Tot een jaar of 8-9 zullen kinderen dit leuk vinden, daarna is het te simpel. De kwaliteit is goed. Mooie vormgeving, stevige houten schildpadden en een stevig bord. Wij hebben onszelf goed vermaakt met elkaar proberen af te troeven en bluffen, hierdoor duurde het spel wel langer. Kortom een leuk spel van Reiner Knizia uitgegeven door Tucker’s Fun Factory.

bordspellen-icon-spellenbunker-achtergrond INSTA

Deze review van Schildpaddenrace is geschreven door Misja.
Lees alle reviews van Misja

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Schildpaddenrace bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Schildpaddenrace


Schildpaddenrace is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 5 jaar. Een spelletje Schildpaddenrace duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Schildpaddenrace staat in het Engels bekend onder de naam Rabbit. Schildpaddenrace is ontworpen door Reiner Knizia en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Tucker’s Fun Factory. Je koopt Schildpaddenrace bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Schildpaddenrace bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.