Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games

Review van Schnitzeljacht

Eten en gegeten worden, daar draait dit snelle familiespel om. Open de jacht en verzamel voedsel door anderen op te eten, maar pas op dat je zelf niet opgegeten wordt!

Een spel van White Globin Games voor 2-5 spelers voor 8 jaar en ouder dat je in 15 minuten speelt.

Het spel

Iedere speler krijgt een set kaarten van 5 roofdieren en een overzichtskaart met de voedselketen erop. De jacht kan nu beginnen.

Tegelijkertijd leggen alle spelers 1 kaart gedekt voor zich neer. Dan wordt er door 1 speler elk roofdier opgenoemd in volgorde van de voedselketen beginnend bij de beer. Degene die de beer voor zich hebben liggen draaien die om.

Is er 1 beer omgedraaid? Dan begint de jacht, dat betekend dat die speler nu een dier kiest die hij wil opeten. Dit kan alleen een dier zijn die lager in de voedselketen staat dan hijzelf. Voorbeeld: speler 1 heeft een beer en kiest voor de lynx. Speler 2 heeft een lynx en wordt dus opgegeten, deze speler draait nu zijn lynx om en laat deze open voor zich liggen. Speler 2 speelt deze ronde niet meer mee.

Zijn er 2 beren omgedraaid dan vechten jullie samen om wie het eerste mag jagen en daardoor hebben alle prooien de tijd gehad om te vluchten naar hun schuilplaats dus helaas! Geen succesvolle jacht, maar je hebt het wel overleefd.

De ronde wordt vervolgd, de volgende dieren opgenoemd.

Zijn er aan het eind van een ronde meerdere spelers over, dan spelen zij nog een nieuwe ronde. Hierbij blijven de gespeelde kaarten open op tafel liggen. De spelers die zijn opgegeten spelen deze ronde niet meer mee tot een volgende jacht.

Is er aan het eind van een ronde maar 1 speler over en zijn alle andere opgegeten óf zijn er 3 rondes gespeeld? Dan worden de voedselfiches uitgedeeld. De punten van de gespeelde kaarten worden bij elkaar opgeteld, degene met de hoogst aantal punten krijgt 2 voedselfiches, de overige spelers krijgen 1 fiche, de spelers die zijn opgegeten krijgt geen fiches. Hierna begint een nieuwe jacht waarbij alle spelers weer mee spelen en alle spelers alle 5 de kaarten weer op de hand nemen. Degene die als eerst 5 voedselfiches heeft verzameld heeft het spel gewonnen.

Conclusie

Een heerlijk kleurrijk en vrolijk geïllustreerd kaartspel dat snel speelt en makkelijk uitlegt aan jong en oud. De kaarten zijn mooi stevig en van groot formaat met heldere kleuren. Er is veel geluk en weinig tactiek nodig. Verder is het net zo eenvoudig als dat het klinkt, maar de lol met elkaar maakt dat het, vooral met 4-5 spelers, heel leuk is. Je hebt wel kans dat je al vroeg in de jacht wordt opgegeten en tijdelijk uit het spel ligt, maar daar staat weer tegenover dat je de overige tijd juist allemaal tegelijkertijd speelt en de gekkigheid met elkaar kan ervoor zorgen dat je je wel betrokken blijft voelen bij het spel.

Dus heb je zin om een gezellig spelletje op tafel te leggen maar heb je niet meer de energie om teveel na te moeten denken, dan raden wij Schnitzeljacht zeker aan! 

Deze review van Schnitzeljacht is geschreven door Mandy.
Lees alle reviews van Mandy

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Schnitzeljacht bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Schnitzeljacht

Omschrijving van Schnitzeljacht


Schnitzeljacht is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Schnitzeljacht duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Schnitzeljacht staat in het Engels bekend onder de naam Prey Another Day. Schnitzeljacht is ontworpen door Brett J. Gilbert & Matthew Dunstan en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Schnitzeljacht bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.