Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Review van Shake That City

De Planoloog en het mysterieuze Doosje. Dit lijkt een titel van een Kuifje strip maar het slaat op wat je gaat ervaren als je het spel Shake That City gaat spelen.

Wat is een Planoloog? Volgens Wikipedia is Planologie de wetenschappelijke reflectie op de ruimtelijke planning. Planologie vormt samen met stedenbouwkunde en landschapsarchitectuur het vakgebied van de ruimtelijke ordening, ofwel de wetenschap die zich bezighoudt met het optimaal benutten van de (openbare) ruimte, zodat alle gewenste en noodzakelijke functies daarin haar plaats krijgen.
Volgens Wikipedia is de term planoloog niet beschermd, en mag in principe iedereen zich planoloog noemen. Dus aan de slag met het spel Shake That City.

Het spel

Je krijgt als aanstormend planoloog een stukje grond en het is de bedoeling dit stukje gebied in te delen met woonwijken, parken, industrie, winkelgebieden en wegen.

En dan nu: het mysterieuze doosje!
Bij dit spel zit een uniek spelmechanisme: een shaker! Dit gele doosje wordt gevuld met gekleurde blokjes, geschud, op tafel gezet en wanneer je aan de zijkant drukt en het doosje daarna optilt, liggen er 9 verschillend gekleurde blokjes klaar, kleurig en keurig in gelid (heel satisfying).

 

 

Shake that city team arlin tileplacement puzzelspel

Deze blokjes geven aan waar in je gebied je iets mag plannen. De schudder kiest een kleur en plaatst de corresponderende kaartjes in zijn gebied op dezelfde plek als de shaker het heeft aangegeven. De andere spelers moeten een andere kleur kiezen. De kleuren zijn de woonwijken of winkelgebieden, groen is bijvoorbeeld een park.

Het spelidee

Een spel is natuurlijk geen spel als er geen punten zijn te verdienen en als je niet kan winnen. Aan de rand van het stukje grond staat aangegeven hoe je kunt scoren. Bijvoorbeeld minimaal 4 zwarte blokjes in de rij leveren je 3 punten op. Maar ook de plaats van de blokjes in je gebied kunnen punten op leveren, bijvoorbeeld een park naast een woonwijk, of een straat verbonden aan de buitenrand. Of het levert juist geen punten op, bijvoorbeeld een woonwijk aan een fabriek.

Shake that city team arlin tileplacement puzzelspel

Het spelverloop

Het spel wordt gespeeld over 15 rondes en het wordt natuurlijk steeds moeilijker om plek te vinden om nog een winkelcentrum neer te zetten of om een weg te laten aansluiten. Het voelt natuurlijk heel vrij om een planner te mogen zijn maar je bent afhankelijk van de shaker en de keuzes die je andere spelers maken.

De sfeer

Shake That City is een kleurrijke bedoeling en met zijn mystery box uniek in zijn soort. Het is echt een spel voor puzzelaars en dat zijn wij. In principe is er niet heel veel om rekening mee te houden bij het plannen maar waar je rekening mee moet houden is pittig. Al met al wil je toch de meeste punten binnen halen en erkenning krijgen voor je planologische kwaliteiten.

Je speelt het spel van 2 tot 4 spelers en er is een solo variant. Je hebt keuze uit 2 soorten gebieden en al het spel materiaal is stevig en ziet er goed uit, Mads Fløe, Ka Pai ,Vaccine en Kåre Torndahl Kjær (Elke naam zou ook een game kunnen zijn) bedachten het spel en Alderac Entertainment Group geeft het uit.

Schaf dit spel aan en je duikt in de fascinerende wereld van planologie, het vakgebied van de ruimtelijke ordening. Ofwel de wetenschap die zich bezighoudt met het optimaal benutten van de ruimte.Shake that city team arlin tileplacement puzzelspel

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Shake That City is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Shake That City bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Shake That City


Shake That City is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Shake That City duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Shake That City staat in het Engels bekend onder de naam Shake That City. Shake That City wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Alderac Entertainment Group. .

Koop Shake That City bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.