Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Kimball, Neil

Review van Sheepy Time

"Word je een bang of dapper schaapje ? "

— Rood met Witte Stippen

Sheepy Time is een spel van AEG voor 1 tot 4 spelers. Het is een licht tactisch spel dat bestaat uit verschillende rondes. Vanaf 10 jaar is dit vlot speelbaar.

Gameplay

Het spel Sheepy Time van AEG bestaat uit 2 fases: de racefase en de rustfase.

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler een schaap en een aantal zzz-tokens. Het spelbord wordt op tafel geplaatst met het hek op de voorziene plaats, de wolf wordt in het midden van het spelbord gezet en elke speler krijgt 2 kaarten. Je legt ook 1 droomtegel op plaats 5. Op het scorebord worden de knipoogtokens en slaapkussens van iedere speler geplaatst. Er worden 4 droomtegels open onder het scorebord gelegd (deze worden verder uitgelegd in de rustfase.) Als laatste wordt er keuze gemaakt uit 3 nachtmerries, afhankelijk van het niveau dat je wil spelen.

De bedoeling van het spel is om als eerst je eigen kussen te bereiken met je knipoogtoken.

De Racefase

Tijdens je beurt kan je een kaart uit je hand spelen of je kan passen om naar de volgende ronde te gaan. Met de gespeelde kaart kan je het schaap in jouw kleur verplaatsen op het spelersbord.
Je kan ook kiezen om punten te scoren of ZZZ-tokens te plaatsen op een droomtegel. Indien je dan later op een droomtegel komt te staan met een ZZZ-token van jouw kleur erop, mag je kiezen om de actie op die tegel uit te voeren.

Na je beurt vul je de hand terug aan tot 2 kaarten. Wanneer er een nachtmerriekaart wordt getrokken, moet die onmiddellijk worden gespeeld en komt de wolf in het spel. De wolf zorgt ervoor dat jouw schaap bang wordt en dus een nachtmerrie krijgt. Dit gebeurt wanneer de wolf jouw vak passeert of op jouw vak terecht komt. Indien dit gebeurt, leg je het schaap plat. Je mag dan nog verder spelen. Gebeurt dit echter 2 maal, dan schiet je wakker uit de nachtmerrie en is je beurt voorbij in die ronde.

Punten scoor je door over het hek te springen. Telkens je dit doet verdien je 5 punten op het scorebord. Ook kan je scoren via acties op je kaart of op een droomtegel.

Als alle spelers gepast hebben of wanneer de wolf over het hek springt worden alle schapen wakker en ga je naar de rustfase over.

De Rustfase

In de rustfase gaan alle schapen terug naar de spelers en wordt de wolf terug in het midden van het speelbord geplaatst.  Op het scorebord worden de kussens verplaatst. De speler die het meeste punten had op het scorebord mag het meeste plaatsen opschuiven. Het aantal plaatsen staat aangeduid boven het scorebord.

Iedere speler mag nu de keuze maken om ofwel 2 ZZZ-tokens op droomtegels te leggen ofwel een nieuwe droomtegel op een willekeurige plaats van het speelbord te leggen en daarbij een ZZZ token omgekeerd erop te leggen. Met dit token mag je de actie spelen zonder je token nadien af te leggen.

Daarna begint de 2e Racefase. Deze speel je op dezelfde manier als de vorige racefase.

Het spel eindigt als een speler zijn kussen heeft bereikt op het scorebord.

Conclusie

Sheepy Time van AEG ziet er super uit. De opbergvakjes in de doos zijn subliem. De houten schaapjes en het houten hek zijn van top kwaliteit.

Het is een spel waar je snel mee weg bent en die toch de nodige moeilijkheid heeft zoals kiezen om op tijd wakker te worden zodat de wolf je geen nachtmerrie bezorgt. Het concept is één en al fun.

Voor ervaren spelers is er de mogelijkheid om een andere nachtmerrie te kiezen waardoor het toch spel tactischer wordt en dat is een enorm pluspunt. Met 4 spelers komt dit spel het meest tot zijn recht omdat je zowel met punten als verplaatsingen rekening moet houden.

Sheepy Time is een spel dat mij op het zicht instant happy maakt en het heeft mij zeer aangenaam verrast. Een blijver wat mij betreft.

 

Deze review van Sheepy Time is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Slaap zacht zei de wolf ..."

— Rood met Witte Stippen

Koop Sheepy Time bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Sheepy Time

Omschrijving van Sheepy Time


Sheepy Time is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Sheepy Time duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Sheepy Time staat in het Engels bekend onder de naam Sheepy Time. Sheepy Time is ontworpen door Neil Kimball en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Alderac Entertainment Group & Reflexshop. .

Koop Sheepy Time bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.