Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Feliu, Martí Lucas

Review van Sherlock – 13 Hostages

Deze kaartspelletjes zijn vernoemd naar de master of deductie Sherlock Holmes, een fictieve detective uit de verhalen van schrijver Sir Arthur Conan Doyle. Het zijn cases die verzonnen zijn door Martí Lucas Feliu en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door GDM Games.

Had ik het al over deductie gehad? Je kan alleen of tot 8 personen de uitdaging aan gaan en je krijgt aan het eind van het spel een score die je kan vergelijken met personages uit de boeken van Conan Doyle. Wij kwamen uit op Watson. Wij speelden de case 13 hostages. Je krijgt een paar kaartjes in handen met gegevens over de case , wat onderstreept is mag je delen met de rest. Als je aan de buurt bent moet je kiezen of je een kaart open op tafel legt of dat je een kaart aflegt. Je moet dus deduceren, voor jezelf gaan bepalen welke informatie is relevant en welke niet.

Kun je aan het eind van het spel de vragen goed beantwoorden krijg je punten maar heb je informatie open liggen die toch irrelevant was dan gaan er punten af.

Sherlock - 13 Hostages Kaartspel

Je speelt een case maar 1 keer, maar dat had je misschien al gededuceerd. De kaarten zijn goed vormgegeven en in onze case zagen we zelfs een bekende acteur voorbij komen. We deden de case met zijn tweeën en in het Engels. Het spel spelen geeft echt het gevoel alsof je naast een rechercheur staat en je dus uit alle bewijzen en verklaringen een goede conclusie moet trekken (of moet deduceren).

Het doosje en de kaartjes zijn iets kleiner dan een gewoon kaartspel en makkelijk mee te nemen. Bemerk je door deductie dat de visite zich aan het vervelen is , pak een case erbij en de sfeer zal er weer in zitten. Misschien krijg je de smaak te pakken en kan je de grote thuis mysteries gaan oplossen. (Zoals: waar is die andere sok nu gebleven of hoe komt het dat ik veel eet en toch aankom?)

Na het deduceren van wat we eigenlijk hierboven geschreven hebben kwamen we erachter dat we het woord deduceren of vervoegingen ervan wel wat vaak gebruikt hebben, onze welgemeende excuses.

Holmes en Lastrade
oftewel Team Arlin

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Sherlock – 13 Hostages is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Sherlock – 13 Hostages bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Sherlock – 13 Hostages

Omschrijving van Sherlock – 13 Hostages


Sherlock – 13 Hostages is een Familiespel dat door 1-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Sherlock – 13 Hostages duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Sherlock – 13 Hostages is ontworpen door Martí Lucas Feliu en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door GDM Games. .

Koop Sherlock – 13 Hostages bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.