Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van TEN

"Ten is een goed doordacht kaartspelletje met diepgang."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Stel dat je bij een spelletje black jack of eenentwintigen helemaal geen geld meer hebt, je autosleutels liggen bij de bank en je zit in je onderbroek aan tafel. Zou het dan niet fijn zijn dat je ook al ga je straks over de 21 en verlies je je inzet, je toch nog weer wat geld krijgt en je met dat geld weer kaarten kan kopen in een kaartenveiling? Tuurlijk maar dan had je het kaartspelletje Ten moeten spelen want daarbij kan dat.

Ten white goblin games kaartspel team arlin

Het spel

Ten is een kleurig en keurig kaartspelletje. Het is gokken maar het blijft keurig en je moet 4 kleuren sparen en daarom is het kleurig. Er zijn 129 kaarten en om die gekleurde cijferkaarten te krijgen, pak je in je beurt steeds een kaart en dan weer één en misschien weer één. Deze kaarten zijn in principe voor jouw collectie maar de opgetelde waarde mag niet meer zijn dan 10. Is dat wel zo dan flop je (dan flop je, hilarisch). De kaarten komen dan in de markt, zoals dat heet, en je krijgt een flopfiche met waarde 3. Daarna is de volgende aan de beurt. Flop je niet (dat moet je niet te vaak zeggen, flop, flop, flop) dan kan je er voor kiezen deze kaarten te gebruiken om een collectie te vormen van oplopende kaarten, je krijgt aan het eind van het spel, als alle kaarten getrokken zijn, punten voor de langste straat van elke unieke kleur die je gespaard hebt. Diegene met de meeste punten wint.

Ten white goblin games kaartspel team arlin

Maar er is meer, er zijn ook geldkaarten. Elke keer als je die trekt krijg je fiches ter waarde van wat op de kaart vermeld staat. Trek je van deze kaarten een opgetelde waarde van meer dan tien dan….. flop je (hihi), je krijgt dan wel een fiche ter waarde van 3 maar de geldkaarten gaan uit het spel. Maar flop je niet (hou op met me) dan kun je kiezen: ga je voor meer geld of houd je de gekleurde kaarten? De waarde van de geldkaarten trek je van de gekleurde cijferkaarten af waardoor je dus meer speling hebt. Met de fiches die je krijgt kun je kaarten uit de markt kopen om zo je collectie compleet te maken.

Ten white goblin games kaartspel team arlin

En er zijn jokerkaarten, een joker voor een cijfer, een kleur of allebei. Wanneer er een jokerkaart getrokken wordt dan wordt de beurt onderbroken en kunnen alle deelnemers aan het spel mee doen aan een veiling. De hoogste bieder krijgt de jokerkaart en kan die gebruiken om zijn collectie aan te vullen. Naast je fiches kan je ook kaarten uit je collectie gebruiken om mee te betalen. Elke kaart is 1 fiche waard.

De sfeer

Ten is een goed doordacht kaartspelletje, met diepgang, uitgegeven door White Goblin Games en het spelontwerp is van Molly Johnson, Robert Melvin en Shawn Stankewich. Er zit geen verhaal achter, geen speciaal concept of speciale wereld, het gaat om het kaartspelletje. Redelijk snel uitgelegd, de beurten gaan snel en er is telkens een kans op een veiling. Elk potje duurt ongeveer een half uurtje en je kan het met 5 man spelen, maar ook solo. Spanning, bieden, sparen en floppen, wat wil je nog meer?

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van TEN is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Spanning, bieden, sparen en floppen, wat wil je nog meer?"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop TEN bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van TEN


TEN is een Familiespel dat door 1-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje TEN duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 0.5 ster(ren) . TEN staat in het Engels bekend onder de naam TEN. TEN is ontworpen door Molly Johnson, Robert Melvin & Shawn Stankewich en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Alderac Entertainment Group & White Goblin Games. .

Koop TEN bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.