Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

120 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Fornal, Przemysław

Review van Terracotta Army

"Begeef je als ambachtsman in het oude China en werk mee aan de bouw van het Terracotta leger voor keizer Qin Shi Huang !"

Bitmoji chester

— Chester

Dit nieuwe spel van Board & Dice biedt een voor mij compleet nieuw spelmechanisme dat volledig inzet op tactisch inzicht, in plaats van geluk. Door middel van 2 draaischijven kun je je eigen acties per ronde bepalen. Neem lekker de tijd voor dit spel, en denk vooral goed na voordat je je zet bepaald. Eén verkeerde keuze kan alles veranderen!

Terracotta army is een tactisch spel vol boordevol gedetailleerde miniaturen. Elke speler begint met simpele ambachtslieden waarmee ze aan de bouw van het leger beginnen.
De ambachtslieden geven op de draaischijf aan welke acties je deze beurt wilt uitvoeren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je genoeg natte klei koopt om de beelden te maken, maar pas op! Als je de klei niet in deze spelronde gebruikt droogt het uit, en kost het je en beurt om deze weer nat te maken.
De ambachtslieden kunnen worden opgewaardeerd tot artiesten, die er voor kunnen zorgen dat anderen niet meer hetzelfde vakje kunnen kiezen.

De spelers hebben keuze uit een aantal soorten beelden die verschillende voordelen bieden. Wanneer je een beeld bouwt plaats je deze samen met een strijdersbasis van je eigen kleur in het mausoleum. Het is de bedoeling dat je als speler de meeste beelden hebt in de groepen waar je bouwt.
Daarnaast zijn er de grijze “specialist beelden” die invloed hebben op de beelden van alle omliggende spelers, waardoor de situatie altijd onvoorspelbaar blijft.

Hiernaast kun je ook nog eens tegen betaling grootmeesters in dienst nemen die je grote voordelen geven.
Zo kun je, onder andere, sneller klei krijgen, goedkoper beelden bouwen of een beurt 2 keer uitvoeren. Onmisbaar dus!

Iedere ronde heeft een speciale opdracht voor alle spelers. Aan het einde van iedere ronde worden punten geteld, en degene die de opdracht het best heeft uitgevoerd krijgt dan ook meer punten. Wanneer ronde 5 is afgerond volgt de laatste telling die de winnaar bepaald.

Conclusie

Terracotta Army is een prachtig, avondvullend spel, met een vormgeving die je volledig onderdompelt in het thema. Het sterkste punt vind ik dat je met 2-4 spelers gezamenlijk aan het mausoleum werkt, maar wel ieder je eigen plan hebt. Er zijn veel manieren op punten te halen, waardoor de herhalingswaarde hoog ligt, en de spanning constant aanhoudt.

Hoewel het regelboek 23 pagina’s telt valt het uiteindelijk vrij simpel te spelen. Toch is het door de vele opties niet meer dan logisch dat de makers voor de leeftijd 14+ hebben gekozen.

Dit was het eerste spel dat ik van Board & Dice heb gespeeld en ik ben écht onder de indruk. Ik ben door dit spel benieuwd wat deze uitgever nog meer in huis heeft!

Bitmoji chester

Deze review van Terracotta Army is geschreven door Chester.
Lees alle reviews van Chester

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Tot diep in de laatste ronde valt niet te voorspellen wie de beste bouwer is!"

Bitmoji chester

— Chester

Koop Terracotta Army bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Terracotta Army

Omschrijving van Terracotta Army


Terracotta Army is een Expertspel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Terracotta Army duurt gemiddeld 120 minuten en scoort qua moeilijkheid 3.5 ster(ren) . Terracotta Army staat in het Engels bekend onder de naam Terracotta Army. Terracotta Army is ontworpen door Przemysław Fornal en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Board & Dice, Delta Vision Publishing, Giant Roc, Maldito Games & Rebel Sp. z o.o.. .

Koop Terracotta Army bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.