Review van Tussie Mussie
In de 19de eeuw schreef men brieven terwijl we nu sneller zullen appen om iemand te bereiken. Maar hoe breng je een gevoel over in je woorden? Een smiley face, een blozende smiley of een andere emoticon? Maar die zijn pas in 1982 verzonnen, dus hoe deden ze dat in de victoriaanse tijd? Floriografie. Elke bloem heeft een betekenis, positieve emoties en negatieve emoties. Door het geven van bloemen werden op die manier gevoelens subtiel overgebracht.
Het gebruik om je gevoelens te uiten door middel van bloemen werd Tussie Mussie genoemd en dat gegeven heeft Elizabeth Hargrave uitgewerkt in een klein kaartspelletje.
18 kaarten, prachtig vormgegeven door Beth Sobel, met verschillende bloemen. Elke bloem levert meestal een voordeel op, soms in combinatie met een andere bloem of kleur. Er worden 3 rondes gespeeld met 2 tot 4 spelers. Ben je aan de buurt dan pak je 2 kaarten van de stapel en na ze goed bekeken te hebben, leg je er één open en één gedekt voor je op tafel waar je tegenspeler uit mag kiezen. Één bloem is dus zichtbaar, de andere blijft onduidelijk, hij of zij mag er één kiezen om in zijn bouquet (de open kaart) of verzameling (de gedekte kaart) te stoppen, de kaart die overblijft is voor jou. De ronde eindigt als er 4 kaarten voor je op tafel liggen en dan worden de punten geteld. Sommige kaarten hebben hartjes dat zijn punten, 1 punt per hartje, andere kaarten leveren punten op omdat ze naast een andere kaart liggen of kaarten met dezelfde kleur bloemen leveren punten op en er is nog een verschil tussen het bouquet en de verzameling.
Na het tellen van de punten start een nieuwe ronde, alle kaarten gaan weer op de stapel en je begint weer van voren af aan.
Tussie Mussie zit in een handig klein doosje en is makkelijk mee te nemen voor onderweg. Het speelt makkelijk weg en je merkt, als je het een paar keer gespeeld hebt, dat achter dit eenvoudig spelmechanisme aardig wat tactiek komt kijken, je geheugen wordt aan het werk gezet en er komt wat bluf bij kijken.
Wij zijn enthousiast over dit kleine spelletje, jammer dat hij alleen in het Engels te verkrijgen is. Maar laat dat je niet tegenhouden om dit spel uit te proberen, met een vertaal app of google translate kom je een heel eind .
Een leuke bijkomstigheid van dit spel is dat je wat leert over de boodschap die sommigen bloemen overbrengen. Wij begrijpen nu beter waarom we soms een Cactusbloem krijgen opgestuurd.

Deze review van Tussie Mussie is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin
Koop Tussie Mussie bij je lokale Spellenwinkel:
Alle SpellenwinkelsSteun Spellenbunker, koop bij deze winkels:
bol.comAmazon
Videos over Tussie Mussie
Omschrijving van Tussie Mussie
Tussie Mussie is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Tussie Mussie duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Tussie Mussie is ontworpen door Elizabeth Hargrave en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Quined Games. .
Speel ook deze Spellen
Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Tussie Mussie.