Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

5-9 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Nevskiy, Oleksandr

Review van Mysterium Park

"Onthul het mysterie van het Park."

— Rood met Witte Stippen

Mysterium Park is een coöperatief spel voor 2 tot 6 spelers van Libéllud/Asmodee. In dit spel ga je met behulp van een geest op zoek naar de verdwijning van de voormalige directeur. Vanaf 10 jaar is dit vlot speelbaar.

Gameplay

Aan het begin van het spel wordt 1 speler aangeduid die als geest zal functioneren. Deze geest mag tijdens het spel niet praten en mag geen gebaren gebruiken. Het doel van het spel is dat de spelers samen achterhalen wie de moord heeft gepleegd met behulp van de visioenkaarten die de geest voor elke speler neerlegt.

Om te starten trekt de geest drie plotkaarten. Hij neemt ook 3 ticketfiches en 7 visioenkaarten. Op deze plotkaarten staat aangeduid welke dader elke speler moet proberen vinden. Alle personagekaarten worden nu geschud en 9 worden willekeurig open op het speelbord gelegd.

De geest gaat nu per speler 1 of meerdere visioenkaarten uit zijn/haar hand neerleggen. Met deze visioenkaarten vormen tips zodat elke speler zijn dader kan ontmaskeren.

Na het spelen van een visioenkaart mag de geest zijn hand direct aanvullen tot 7 kaarten. Indien de geest zijn visioenkaarten niet goed vindt, mag hij/zij deze omruilen met nieuwe kaarten. Hiervoor moet hij wel een ticketfiche afgeven. In totaal heeft de geest 3 ticketfiches die hij mag gebruiken. Nadat de geest voor iedere speler visioenkaarten heeft neergelegd, mogen de spelers hun pion op het personage zetten waarvan ze denken dat deze zijn dader is.

Indien een speler het correcte personage raadt, legt hij/zij zijn visioenkaarten en de personagekaart af en plaatst hij/zij zijn onschuldfiche in de plaats. Indien de speler het foute personage heeft gekozen, houdt hij/zij zijn visioenkaarten bij en zal de geest hem in de volgende ronde extra visioenkaarten tonen. De beurtfiche schuift ook 1 plaats op.

Als alle spelers het correcte personage hebben gekozen volg je hetzelfde principe als met de personages maar nu zoek je de locatie. De geest neemt nu de 2e plotkaart bij zich en ook hier legt hij voor elke speler visioenkaarten. Zo probeert elke speler de moordlocatie te bepalen. Wanneer ook deze locaties gevonden zijn gaan we de moord onthullen. Dit is dan de 3e en laatste ronde.

De geest neemt nu zijn laatste plotkaart. Op deze kaart staat een romeins cijfer. Op het spelbord vormt hij nu een combinatie met 3 overgebleven kaarten, elk met een personage en een locatie. Hij/zij legt deze open onder een romeins cijfer van het spelbord.

Nu mag de geest nog 2 visioenkaarten gebruiken uit zijn hand. Eén ervan linkt de geest aan het personage, de andere aan de locatie. Alle spelers mogen nu samen bepalen onder welk cijfer de effectieve moord is gebeurd. Als de spelers binnen de 6 beurten het juiste personage en de juiste locatie hebben kunnen raden winnen ze het spel. Lukt dit niet binnen de 6 beurten dan blijft de geest eeuwig ronddwalen in de visioenen.

Conclusie

Mysterium Park is een kortere versie van het bekende Mysterium. De visioenkaarten zien er terug fantastisch uit en nemen je mee in een magische wereld. De spelregels zijn makkelijk te leren. Als je Mysterium reeds hebt gespeeld, ken je de spelregels eigenlijk al. De opdracht van de geest lijkt heel simpel maar het is net de moeilijkste taak. Het zit namelijk heel vaak in details op de visioenkaarten en die moet je proberen duidelijk te maken

Mysterium Park blijft het leukst met meerdere spelers. Voor wie houdt van wat mysterie en een coöperatief spel is dit zeker een aanrader.

Deze review van Mysterium Park is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Mysterium Park bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Mysterium Park

Omschrijving van Mysterium Park


Mysterium Park komt uit de Mysterium Spelfamilie. Mysterium Park is een Familiespel dat door 5-9 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Mysterium Park duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Mysterium Park is ontworpen door Oleksandr Nevskiy en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Libellud & Asmodee. Je koopt Mysterium Park bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Mysterium Park bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Mysterium Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Mysterium Spelfamilie

Mysterium Bordspel

Mysterium

Review door Rood met Witte Stippen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.