Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Cathala, Bruno

Review van Velonimo

"Laat de fietspret maar beginnen!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

In de Tour de France strijden goedgetrainde wielrenners om de winst, de finishlijn en de felbegeerde gele trui. Je lijkt op kop te lopen, knippert 2x met je ogen en daar gaat je eerste plaats alweer.

Verwissel de menselijke wielrenners met een schildpad, haas, beer, cheeta, dromedaris, koe, tijger of geit. En verwissel de gele trui voor een prestigieuze trui met erwtjes en worteltjes….. Et Voìla, je hebt Velonimo, een verrassend leuk kaartspel uitgegeven door Geronimo Games. Toepasselijk is de naam, aangezien daar het woord ‘velo’ in zit, wat fiets betekent. Deze race met fietsende dieren houdt je lekker bezig en zorgt voor een zeer vermakelijk half uurtje.

Velonimo

Velonimo kun je spelen met 2-5 spelers vanaf 7 jaar. Voor 2 spelers zijn er wat aanpassingen. Er zit een handig scoreblokje bij en dit alles is verpakt in een mooi en stevig doosje. Velonimo is bedacht door Bruno Cathala en geïllustreerd door Dominique Mertens

Fiets ‘ m erin!

Laat de fietspret maar beginnen! Leg de kaart met de trui opzij en schud de stapel. Iedere speler krijgt 11 kaarten. De jongste speler begint de ‘aanval’. Per beurt leg je een kaart of een setje kaarten neer. De kaarten in een set hebben óf dezelfde kleur óf hetzelfde cijfer. De kaarten in een set zijn 10 punten p/st waard + het laagste cijfer uit die set erbij opgeteld. Als voorbeeldje: een set van 3x een 2 is 32 punten waard ( 10+10+10+2). Iedere speler overtreft de ander, maar je mag ook passen.

Velonimo

Als alle spelers gepast hebben dan wint degene die de laatste set heeft neergelegd. Deze speler begint een nieuwe aanval. Als 1 van de spelers zijn kaarten kwijt is, wint hij de ronde en scoort de meeste punten. De anderen racen verder voor de overige punten. Dan eindigt de ronde en de punten worden verdeeld. Degene die (in totaal) de meeste punten heeft krijgt nu de kaart met de trui met de worteltjes en erwtjes, maar deze kan in de ronde daarna natuurlijk zo weer afgepakt worden. In de speluitleg wordt voorgesteld om 5 ronden te spelen, maar ja, minder of meer mag natuurlijk ook. Even samen afspreken…

Oh…Op die fiets!

Nog een paar speciale regeltjes: hazen hebben een waarde van 25, 35, 45, en 50 en speel je als losse kaart en niet als set. Als er één of meerdere kaarten van nr 1 in je gespeelde kaart(en) zitten (schildpad) dan mag je per schilpadkaart 1 kaart trekken uit de hand van 1 van je medespelers. Je moet diegene ook weer een kaart teruggeven. Wij vergaten nog wel eens een kaart terug te geven, dus let erop anders is het niet in je voordeel!

Velonimo

En de kaart met worteltjes en erwtjes trui kun je evt (als je die hebt) bij je set erbij leggen om de waarde met 10 te verhogen. Beetje een risico natuurlijk want overtreft iemand je dan ben je de trui kwijt. 

Onze mening

De manier van combinaties maken doet een klein beetje denken aan Rummicub, jokeren en Schotten totten, maar toch is dit wèèr anders. Het spelletje speelt in ieder geval heerlijk weg. De sfeer van de Tour de France zit er lekker in. Ondanks dat het vrij ‘luchtig’ oogt, maar je toch wel een beetje vooruit denken: welke set zet ik in, en welke bewaar ik nog tot een beter moment?

De tekeningen op de kaarten zijn heel grappig. De dieren zijn heel leuk getekend en het geheel spreekt daardoor echt aan. Dat alles maakt Velonimo tot een leuk en toegankelijk kaartspel, waar velen zich thuis in gaan voelen. Racen maar!

VelonimoReviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Velonimo is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Velonimo bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Velonimo

Omschrijving van Velonimo


Velonimo is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Velonimo duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Velonimo staat in het Engels bekend onder de naam Velonimo. Velonimo is ontworpen door Bruno Cathala en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 25th Century Games, Geronimo Games & Studio Stratosphères. .

Koop Velonimo bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Velonimo.

Halli Galli Extreme 999 Games

Halli Galli Extreme

Bandido Bordspel

Bandido

Review door Das
New York City spel doos box Spellenbunker.nl

New York City

Exit: The Game – The Secret of the Premiere spel doos box Spellenbunker.nl

Exit: The Game – The Secret of the Premiere

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.