Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-100 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Voyages

Zijn Matthew Dunstan en Rory Muldoon visionairs? Ze hebben in ieder geval iets bijzonders opgezet. Hun bedrijf Postmarkgames creëert games die je bij wijze van spreken kan opsturen (postmark is een postzegel voor de niet engels begrijpende onder ons, post is post en mark is zegel) maar het gaat digitaal. Voor een paar pond krijg je een link waar je een game kan downloaden, geen computergame maar een spel wat je kunt uitprinten. Een spelbord en de spelregels.

Wij hebben het uitgeprobeerd en hebben het spel Voyages gedownload en geprint.
Voyages is een roll and write spel en je moet dus zelf schrijfwaar en dobbelstenen regelen
(je dobbelstenen 3d printen kan natuurlijk ook)

Voyages roll’write team arlin

Het spel

Bij Voyages bevaar je de zeeën en oceanen en pik je onderweg van alles op. Van Huiden en kruiden tot zeemonsters en matrozen. Het is de bedoeling zoveel mogelijk punten te scoren en dat kan op verschillende manieren.

Voyages heeft een leuk spelmechaniek, je gebruikt 3 dobbelstenen. Eén dobbelsteen stelt de windrichting voor, op de uitgeprinte kaart staan 6 hoekjes en elke hoek is een windrichting. Kies je bijvoorbeeld de 3 dan gaan je stuurbord maar is er een 5 gegooid dan ga je bakbord. De andere dobbelsteen is voor het aantal stappen die je mag nemen en de waarde van de overgebleven dobbelsteen vul je in bij een inventaris lijst waar je bijvoorbeeld voor goederen kan sparen.

Voyages roll’write team arlin

Je kan het solo spelen maar ook met een grote groep, iedereen is druk bezig lijntjes te trekken op de zeekaart die uitgeprint is.

Er zijn al verschillende mappen beschikbaar, verschillende zeekaarten. Bij de eerste map verkrijg je punten door onderweg op een eiland je ?goederen te verkopen. Maar ook zoveel mogelijk zeeën bevaren levert in het eerste spel, de eerste zeekaart ook punten op.

Met de matrozen, je krijgt er aan het begin van het spel 6 cadeau, kan je de dobbelstenen in waarden met 1 verhogen of verlagen of van 6 naar 1. Dit kan je helpen wat beter je koers te bepalen op de kaart. Je kan ook gedurende het spel van een matroos een zeeheld maken. Zeehelden kan je gebruiken om een dobbelsteen elke waarde te laten aannemen en ze helpen je om een zeemonster te verslaan.

De sfeer

Is dit de toekomst? Zelf je spullen uitprinten? Voyages is echt een volwaardig spel dat ons al veel spel plezier heeft gegeven. En we werken graag mee aan een duurzame oplossing om de massaproductie te reduceren en ondersteunen graag creatieve geesten. Voyages is snel te printen, snel uit te leggen en makkelijk te spelen, maar het is een uitdaging om goed te scoren.
Gedurende het spelen van het spel verkrijg je sterren en heeft iemand 3 sterren verzameld dan gaat de laatste ronde in en kan daarna de verkregen punten geteld worden. (bij de solo zeiltocht speel je een vastgesteld aantal rondes) Voor iedereen met zeebenen of houten benen en of gewone benen, kom aan boord van de toekomst en download spellen van Postmarkgames.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Voyages is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Voyages bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Voyages

Omschrijving van Voyages


Voyages is een Strategiespel dat door 1-100 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Voyages duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Voyages staat in het Engels bekend onder de naam Voyages. Voyages is ontworpen door Matthew Dunstan & Rory Muldoon en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Postmark Games. .

Koop Voyages bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Voyages.

Foto Bordspel Pandemic

Pandemic

Review door Garcia & Menno
Foto Kaartspel Dominion Renaissance

Dominion – Renaissance

Uitbreiding
Dinosaur World Bordspel Pandasaurus Games

Dinosaur World

K2: Lhotse spel doos box Spellenbunker.nl

K2: Lhotse

Binnenkort review

Uitbreiding

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.