Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-100 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

25 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Jumping Turtle Games

Jumping Turtle Games

Review van Welcome To…

Welcome to…
I’d like to welcome you too,
maar dat betekend gelijk hard werken. Percelen, huizen, huisnummers, parken en zwembaden. Een woonwijk creëren op papier is puzzelen en keuzes maken, en daar houden we van.

Dit dobbelspel zonder dobbelstenen is gecreerd door Benoit Turpin en Anne Heidsieck en wordt in het Nederlands uitgeven door Jumping Turtle Games.

Welcome To Spel Jumping Turtle Games

Het is Bingo, het is Yahtzee en het is kamertje verhuur, in de blender met een jaren 50 sausje. Dat levert een heel leuk spel op. Je krijgt een vel met een woonwijk (kan ook digitaal) en elke ronde de keuze uit 3 huisnummers en 3 acties. Je kiest een huisnummer en vult dat in op je blaadje (en dat moet op den duur een logische nummering opleveren). Dan voer je de actie uit die bij het huisnummer hoort, bijvoorbeeld het plaatsen van een hekje of het creëren van een parkje.

Welcome To Spel Jumping Turtle Games

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn om de nummers te plaatsen en bij elk nummer een andere actie is, wordt ieders woonwijkje anders. Aan het eind van het spel krijg je voor verschillende doelen (bouwvoorschriftkaarten) punten, sommige doelen leveren meer punten op als je die als eerste behaalt hebt.

Het leuke van dit soort spellen is dat je niet op je buurt hoeft te wachten (want iedereen speelt tegelijkertijd), je wacht alleen op het draaien van de kaarten en na 30 minuten heb je gelijk zin in nog een potje.

Welcome To Spel Jumping Turtle Games

Woonwijk nummer 25, here we come. Deze noem ik Arlinville, of nee, Jacquesdam en jij, hoe heet die van jou?

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Welcome To… is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Welcome To… bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Welcome To…

Omschrijving van Welcome To…


Welcome To… komt uit de Welcome to Spelfamilie. Welcome To… is een Familiespel dat door 1-100 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Welcome To… duurt gemiddeld 25 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Welcome To… wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumping Turtle Games. Je koopt Welcome To… bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Welcome To… is winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2019 – Familieprijs Winnaar. Welcome To… is genomineerd voor de Gouden Ludo 2019 – Nominaties, Golden Geek Awards 2018 – Nominaties.

Koop Welcome To… bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.