Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

35 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Level21

Level21

Review van Wolfje, Wolfje, hoe laat is het?

Een schaap op kwart voor 7 en een schaap op half 1. Dan duikt er een schaap op om kwart over 3. Wolfje, wolfje , hoe laat is het? Likkebaardend kijkt de Wolf naar de klok: Etenstijd! Wolfje, wolfje hoe laat is het? Is een educatief spel van uitgever Level21. Speluitgever Level21 “wil meer spel in het dagelijkse leven verweven” en dit doen ze “aan de hand van onderzoekend leren “.

Foto Bordspel Wolfje, Wolfje, Hoe laat is het? level 21

Een goede manier om iets te leren is door het te doen, dingen onthoud je beter als je ermee werkt. Als je tegen een kind zegt ik geef je wat educatie zal hij niet heel enthousiast worden maar als jr zegt zullen we een spelletje doen, dat vind iedereen toch leuk. Klokkijken hoort bij de rekenles maar valt zeker niet mee om te leren, en heb je het analoge klokkijken een beetje onder de knie is het digitale klokkijken weer andere koek. Wolfje, wolfje, hoe laat is het? Is mens erger je niet met een wolf en schapen thema om spelenderwijs klokkijken te leren.

Foto Bordspel Wolfje, Wolfje, Hoe laat is het? level 21

Door dobbelen en wolvenfisches  sparen probeer je als eerste het parcours af te leggen in dit sprookjesachtige spel. Je dobbelt 6 en je mag een pionnetje op het spelbord zetten , dan mag je nog een keer dobbelen en mag je je pionnetje verplaatsen en kom je op een oranje of paarse vakje. Elke kleur heeft een stappeltje kaarten, op die kaarten staat een tijdsaanduiding (oranje, analoog, paars, digitaal)  benoem je de tijd goed, zoals het op het kaartje staat, krijg je een wolvenfische. Bij 10 wolvenfisches mag je een wolvenkaart pakken waar voordeeltjes op staan, bv. Zet een schaap van een tegenstander 3 plaatsen terug of speel een extra beurt. Zijn jouw schapen, pionnetjes als eerst weer terug in de kooi( het hele parcour afgelegd) dan heb je gewonnen en heb je in de tussentijd klokkijken geoefend.

Foto Bordspel Wolfje, Wolfje, Hoe laat is het? level 21

Je kan de eenvoudige regels aanpassen aan het niveau van de spelers en er zijn verschillende niveau kaartjes( zoals hele en halve uren of juist moeilijker, maar ook wat is het verschil  tussen twee tijdstippen) daarmee kan je ook het spel langer of juist korter maken.

Foto Bordspel Wolfje, Wolfje, Hoe laat is het? level 21

Heeft je kind een achterstand met klokkijken dan kan dit spel zeker de achterstand spelenderwijs weg werken. Dit spel is ook uitermate geschikt om op scholen te gebruiken.

Stevig kaartjes, leuke plaatjes, met wolfje, wolfje, hoe laat is het ? Heb je materiaal in handen om kinderen te helpen op een leuke manier te leren klokkijken.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Wolfje, Wolfje, hoe laat is het? is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Wolfje, Wolfje, hoe laat is het? bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Wolfje, Wolfje, hoe laat is het?


Wolfje, Wolfje, hoe laat is het? is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Wolfje, Wolfje, hoe laat is het? duurt gemiddeld 35 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Wolfje, Wolfje, hoe laat is het? wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Level21. .

Koop Wolfje, Wolfje, hoe laat is het? bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671182394431", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000014675197","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Wolfje%2C%20Wolfje%20hoe%20laat%20is%20het%3F%20-%20Level21","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.