Overzichtsfoto SPIEL

Rood met Witte Stippen op SPIEL 2021

donderdag 4 november 2021 AUTEUR: Rood met Witte Stippen LEESTIJD: 3 minuten

Jonathan van Rood met Witte Stippen bezocht SPIEL 2021 in Essen, Duitsland. Hij vertelt aan Spellenbunker over zijn ervaringen.

Na een jaar zonder beurzen of fysiek contact kon de grootste spellenbeurs Spiel-messe terug doorgaan. De beurs was 4 dagen te bezoeken. Van 14-10-2021 t/m 17-10-2021.

Meteen bij het binnenkomen merk je het enthousiasme van alle bezoekers en standhouders. Alhoewel een mondmasker de lach van de mensen bedekte zag je de ogen van iedereen fonkelen.

Een paar grote namen zoals 999 Games, White Goblin Games en Asmodee waren niet aanwezig maar dit kon de pret niet bederven. Zowel gekende publishers als minder gekende waren aanwezig om met veel trots hun nieuwe spellen voor te stellen.

Op de beurs heb ik ook veel “kleinere” publishers ontmoet. Mensen die zelf een spel hebben bedacht en dit via eigen middelen of via Kickstarter produceerden. Zo kom je geregeld prachtexemplaren van spellen tegen die je niet in de winkel vindt.

Op meerdere standen waren ook designers van bordspellen aanwezig. Het leuke hieraan is dat de designers tijd voor je maken en met plezier een babbel met je doen.

Na de vele standen die spellen verkopen, kan je er natuurlijk ook de meeste spellen uittesten. Dit gebeurt altijd met een begeleider die je door het spel loodst. Je kan je ook bij andere spelers gaan voegen en samen dingen uitproberen.

En dit is waar Spiel-messe voor mij over gaat. Het ontmoeten van personen met allerlei nationaliteiten. Samen spellen spelen en informatie delen, connecties maken en je sociaal netwerk vergroten. En vooral genieten.

Spiel-messe was voor mij een zeer geslaagde editie waar ik enorm van genoten heb. Ik kijk al uit naar de editie van volgend jaar die doorgaat van 6/10/22 t.e.m 9/10/22.

Geschreven door rood_met_wittestippen

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.