Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games

Review van Starlink

Hoe leuk is het om, liggend in het gras, figuurtjes in wolken te ontdekken, ook in de nacht turend naar de sterren kan je figuurtjes ontdekken. Het bekendste nachtelijke sterren figuurtje is misschien wel het steelpannetje , er zijn er zelfs twee, een grote en kleine, en je herkent ze meteen. Mensen die ervoor geleerd hebben gaven deze sterrenbeelden de naam grote beer en kleine beer, terwijl ze eigenlijk toch echt meer op steelpannetjes lijken.

Uit deze verschillende kijk op de sterrenclusters hebben Markus Slawitscheck en Arno Steinwender een tekenspelletje ontwikkeld, uitgegeven door Geronimo en Blue Orange. In dit spel is het de bedoeling om zoveel mogelijk opdracht kaartjes te verzamelen door sterrenbeelden te tekenen en te raden.

 

Starlink geronimo blue orange team arlin
Starlink geronimo blue orange team arlin

het spelidee

Een stukje hemel ligt voor je op tafel en je krijgt een opdrachtkaartje met woorden. Hiervan kies je één woord om te tekenen op dat stukje hemel. Je hebt een beperkte tijd en je mag alleen sterren met elkaar verbinden met rechte lijnen. De andere spelers mogen gaan raden en hebben dezelfde beperkte tijd. Wordt het woord geraden dan krijgen zowel de tekenaar als diegene die het woord raade een aantal kaartjes overeenkomstig het aantal sterren die het woord waard was, dit staat op het kaartje vermeld. Iedereen mag 2 keer een sterrenbeeld tekenen en dan is het spel afgelopen. Diegene met de meeste opdracht kaartjes in zijn bezit heeft gewonnen en mag zich de astronoom noemen.

 

Starlink geronimo blue orange team arlin
Starlink geronimo blue orange team arlin

De sfeer

Het leuke aan dit spel is dat je geen professioneel tekenaar hoeft te zijn om te winnen. Het is voor iedereen een uitdaging omdat je alleen maar rechte lijnen mag trekken tussen de beschikbare sterren. Je krijgt trouwens nog een extra punt als je niet zoveel spelbord hebt gebruikt en een klein sterrenbeeldje hebt getekend, natuurlijk omdat dat nog moeilijker is. Het is een partyspelletje net als Pictonary maar met een hemelse twist. Mooi stevig speelmateriaal wat je dwingt om op een andere manier naar de sterren te kijken en als het lukt aan het eind van het spel heb je samen een interresante sterrenhemel gecreeerd en heb je inzicht in hoe de anderen naar de sterren kijken. Als jij vind dat dat een grote beer is, geen probleem maar ik vind het een steelpan dus het levert je geen punten op.

 

Starlink geronimo blue orange team arlin
Starlink geronimo blue orange team arlin
Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Starlink is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Starlink bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Starlink


Starlink is een Familiespel dat door 3-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Starlink duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Starlink wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Geronimo Games & Blue Orange. .

Koop Starlink bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.