Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Haarhoff, Richard

Review van Memorinth

Een mooie boswandeling op een heerlijke lentedag…. dat willen we toch allemaal Maar met dit bos is iets vreemds aan de hand! En je vraagt je af hoe je het snelst weer uit dit bos komt…gelukkig krijg je hulp van sprookjesfiguren.

Spelverloop

Je legt de boskaarten om en om in een patroon van 5×5, met in het midden de startkaart. De sprookjesfiguren ‍♂️ schud je en leg je om het bos heen; 2 aan elke kant.

Als je aan de beurt bent, moet je 3 dingen doen: een kaart kiezen (let wel op waneer je een lichte en een donkere mag kiezen), de kaart omdraaien en je speelstuk verplaatsen. Als je de kaart omdraait, staat daarop een sprookjesfiguur afgebeeld. Kijk aan welke kant van het bos dat sprookjesfiguur ligt en doe, als dat kan, 1 stapje in die richting. Op die manier probeer je zo snel mogelijk het bos uit te komen. Klinkt makkelijk, maar je moet proberen te onthouden welke figuren waar liggen en dan zijn er ook nog wel eens doodlopende paden. Hoe kom je dan toch het bos uit?

De eerste die de uitgang heeft gevonden wint.

Master Memorinth

Als je wat meer uitdaging zoekt in het spel, kun je de Master varianten proberen.

Hierbij gebruik je de actiekaart.

De opstelling van het bos is hetzelfde, maar een deel van de sprookjesfiguren komen om de actiekaart te liggen.

In de eerste variant leg je aan de vier kanten van het bos 1 sprookjesfiguur en de overige sprookjesfiguren leg je aan de vier zijden van de actiekaart. Als je een sprookjesfiguur omdraait die aan een van de zijdes in het bos ligt, doe je hetzelfde als in het basisspel: 1 stapje in die richting, als dat kan. Ligt het figuur naast de actiekaart, dan voer je de betreffende actie uit: een kaart weghalen en op de tegenovergestelde plaats weer inschuiven. Je kunt wel plannetjes maken, maar soms sta je ineens weer een rij hoger en kun je opnieuw beginnen met plannen. De paden veranderen voor je neus!

Voor de andere versie gebruik je de achterkant van de actiekaart en ook de klavers. Dan mag je bos- of sprookjesfiguurkaarten omwisselen, een boskaart bekijken of een nieuwe klaver pakken. Klavers heb je nodig om langs een goblin te mogen lopen. Heb je geen klaver, dan heb je pech. Op deze manier kun je elkaar lekker dwars zitten of je maakt het makkelijker voor jezelf.

Conclusie:

Memorinth, uitgegeven door White Goblin Games, is een heel leuk kinderspel. Het is eigenlijk een combinatie van memorie en doolhof. Erg mooi vormgegeven en aantrekkelijk gemaakt.

De basisversie kun je al spelen met kinderen vanaf 6 jaar. Als ze wat meer uitdaging aan kunnen, ga je aan de Master versies beginnen. Het spel verandert continue en dat houdt het spannend! Zo ontstaat ook wat meer interactie. En de Master versie is als volwassene ook leuk om mee te spelen

Een potje duurt niet zo lang (10-15 minuten) en smaakt altijd naar meer. Dus je speelt snel een paar rondjes achter elkaar.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Memorinth is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Memorinth bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Memorinth

Omschrijving van Memorinth


Memorinth is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Memorinth duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Memorinth is ontworpen door Richard Haarhoff en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. Je koopt Memorinth bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Memorinth bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.