Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Twisted Stranger

Twisted Stranger
Ontwerper(s)

Willemsen, Rens

Review van 13 Monsters – Armed to the Teeth

Uitbreiding op 13 Monsters

Armed to the Teeth, uitgegeven door Twisted Stranger, is een uitbreiding op het spel 13 Monsters. Na de succesvolle kickstart campagne voor het basisspel eerder dit jaar, hebben de makers (uit Rotterdam) opnieuw een kickstart-campagne gestart om de productie van de uitbreiding te financieren.

Bekijk hier de Kickstart-campagne van 13 Monsters – Armed to the Teeth

 

13 Monsters - Armed to the Teeth - Kaartspel Bordspel Uitbreiding

Wij mochten alvast aan de slag met een (heel mooi) prototype van Armed to the Teeth. Het basisspel, waarvoor we al een uitgebreide review hebben geschreven, bestaat kort gezegd uit een combinatie van memorie, bouwen en battelen. De uitbreiding voegt veel extra elementen toe aan het basisspel, waardoor er veel meer uitdaging, spanning en interactie ontstaat.

TRALL

Trall (slecht behandeld door zijn meester, maar nu ontsnapt) is een nieuw karakter, die je graag aan jouw kant wil hebben. Met deze uitbreiding krijgen we een 3D geprinte miniatuur van Trall, 5 nieuwe dobbelstenen, metal monster tegels, harnas tegels, wapen tegels en duurzaamheids tokens.

13 Monsters - Armed to the Teeth - Kaartspel Bordspel Uitbreiding

Trall komt naar je toe als je een nieuwe set hebt gevonden, of veroverd. Als je hem in je bezit hebt, dan kun je smeden of stelen. Je gebruikt de nieuwe dobbelstenen om te bepalen hoe je jouw monsteronderdelen kunt beschermen en verdedigen of je leger versterken. Ook kun je een andere speler aanvallen en hopen dat je een item kunt stelen door meer schilden te gooien dan je tegenstander.

13 Monsters - Armed to the Teeth - Kaartspel Bordspel Uitbreiding

VEEL NIEUWE MOGELIJKHEDEN

Deze uitbreiding biedt veel nieuwe mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een actie uitvoeren als ‘Oopsie Poopsie’ of ‘Wakker worden’. Metaal is het nieuwe spelelement. Het geeft je veel voordeel, want je bent veel sterker. Maar aan de andere kant is een Metal Monster wel minder gezond en levert dus minder HP op. Je moet afwegingen maken.
Het leuke is dat je met deze versie het slapende 13e Monster weer wakker kunt maken! Dan kun je weer gaan strijden om sets van dit monster en heeft een ander speler de kans om de speciale actie ‘Super Nova’ te spelen als het 13e Monster weer compleet is.

13 Monsters - Armed to the Teeth - Kaartspel Bordspel Uitbreiding

Conclusie

Opnieuw is dit spel heel mooi gemaakt. Er is veel aandacht besteed aan de details en afwerking; bijvoorbeeld met de 3D print van Trall. De extra elementen maken het spel uitdagender. Er komt meer strategie en tactiek bij kijken en minder geluk. Er zijn wel veel extra mogelijkheden. Je kunt in het begin de weg een beetje kwijt raken in de keuzes die je hebt. Maar na een paar keer spelen is dat niet meer zo. Dan weet je precies welke tactiek het beste bij jou past.

Het spel duurt nog steeds lang, maar ook in deze spelregels vind je tips om het spel te verkorten. Zeker in het begin is dat een aanrader. Houd je van monsters en een beetje onderlinge strijd? Dan is deze uitbreiding zeker een aanrader!

De kickstart-campagne van 13 Monsters Armed to The Teeth begint op 6 oktober 2020.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van 13 Monsters – Armed to the Teeth is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop 13 Monsters – Armed to the Teeth bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van 13 Monsters – Armed to the Teeth


13 Monsters – Armed to the Teeth is een uitbreiding op 13 Monsters. 13 Monsters – Armed to the Teeth is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje 13 Monsters – Armed to the Teeth duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . 13 Monsters – Armed to the Teeth is ontworpen door Rens Willemsen en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Twisted Stranger. .

Koop 13 Monsters – Armed to the Teeth bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

13 Monsters – Armed to the Teeth is een uitbreiding op:

Een van deze spellen heb je nodig om 13 Monsters – Armed to the Teeth te kunnen spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.