Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Twisted Stranger

Twisted Stranger
Ontwerper(s)

Willemsen, Rens

Review van 13 Monsters

Wie kent het niet uit zijn jeugd? Een gouwe ouwe, waarschijnlijk een van de eerste kaartspelletjes die je ooit hebt gespeeld: memorie.
Juist, 13 monsters is een potje memorie. Maar je raadt het al: niet zo maar memorie, de maker van 13 Monsters heeft memorie ‘to the next level’ getild: je gaat eerst verzamelen, vervolgens ruilen en battelen om de beste sets te krijgen.

13 Monsters spel

Het is de ontwerpers van 13 Monsters gelukt om memorie weer spannend te maken. Het spel is een combinatie van memorie en ruilen of zelfs battelen.

Je hebt een goed geheugen nodig (dat van mij is een beetje verroest, merkte ik ) een goeie strategie en ook een beetje geluk (dobbelstenen).

Hoe speel je het spel?

Als je aan de beurt bent, draai je twee kaartjes om. Probeer te onthouden wat waar ligt en maak horizontale sets (van hoofd, middel of voetjes). Met die sets maak je monsters, je ontwikkelt speciale eigenschappen en je valt de monsters of sets van andere spelers aan. Een monster bestaat uit 6 kaartjes, of te wel 3 horizontale sets.

13 Monsters spel

Pas als je een monster hebt verzameld, kun je aanvallen. Dat doe je met de dobbelstenen. Je bepaalt eerst hoe veel keer je mag gooien en dan tel je het aantal ogen van alle gelijke dobbelstenen bij elkaar op. Ben je de winnaar, dan heb je een set van je tegenstander veroverd. Gooit je tegenstander hogere ogen? Dan mag hij/zij een set van het monster afpakken waarmee je aangevallen hebt.

13 Monsters spel

Als alle kaarten van het memoriespel op zijn, dan begint de laatste ronde.
Je kunt ook winnen door ‘Element Master’ te worden. Dan heb je vier complete monsters, elk van verschillende elementen.

Conclusie:

De doos en het spel zijn heel cool gemaakt. Mooie artwork met schattige monsters.

13 Monsters spel

Persoonlijk vond ik het memorie-gedeelte wat lang duren (dat kan aan mijn geheugen liggen ). Maar in de spelregels staat de tip: je kunt alvast beginnen met iedere speler 1 mormel. Dan duurt het spel nog ongeveer een half uur in plaats van een uur.
Je kunt het spel prima met z’n tweeën spelen, maar met meerdere personen wordt het een stuk spannender en leuker.

Je kunt 13 Monsters al spelen vanaf 6 jaar; met 2-6 personen. Het is een spel van Nederlandse bodem: uit Rotterdam zelfs, net als wij en het wordt uitgegeven door Twisted Stranger. Een potje duurt ongeveer 1 uur.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van 13 Monsters is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop 13 Monsters bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over 13 Monsters

Omschrijving van 13 Monsters


13 Monsters is een Strategiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje 13 Monsters duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . 13 Monsters is ontworpen door Rens Willemsen en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Twisted Stranger. Je koopt 13 Monsters bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop 13 Monsters bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.