Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo
Ontwerper(s)

Brouwer, Robert

Review van 6th Sense

"Voorspel het aantal slagen om de overwinning binnen te halen. "

— Rood met Witte Stippen

6th Sense is een kaartspel van Jumbo voor 2 tot 6 spelers. Het spel duurt ongeveer 30 min en is geschikt vanaf 10 jaar.

Gameplay

In 6th Sense is het de bedoeling om per ronde te voorspellen hoeveel slagen je gaat winnen. Elke speler krijgt, afhankelijk van het aantal spelers, een reeks kaarten op hand. Uit de overgebleven kaarten wordt de bovenste omgedraaid en open op tafel gelegd. Deze kaart is voor die ronde de troefkaart. De spelers beslissen nu elk voor zichzelf hoeveel slagen ze deze ronde denken te winnen. Dit geven ze aan door een kaart uit de hand gedekt op tafel te leggen. De andere spelers mogen deze kaart dus niet zien.

De startspeler speelt nu de eerste kaart. Alle andere spelers moeten kleur bekennen en een kaart van dezelfde kleur spelen. Indien een speler geen kaart van dezelfde kleur op hand heeft mag hij kiezen om een troefkaart te spelen of een kaart van een andere kleur. Als alle kaarten van dezelfde kleur zijn wint het hoogste cijfer. Een troefkaart mag een lager cijfer hebben om te winnen. Sommige kaarten brengen bepaalde effecten met zich mee. Zo kan je met een 0 een andere kaart blokkeren. Bij het spelen van een 4 telt dan weer het laagste cijfer in die slag. Speel je het cijfer 8, dan mag je na de slag de voorspellingskaart van de winnaar bekijken en tot slot mag je met het cijfer 12 de gewonnen slag in 2 stapels verdelen. Als elke speler alle kaarten heeft gespeeld, eindigt de ronde.

De voorspellingskaart van elke speler wordt nu omgedraaid en het aantal gewonnen slagen per speler geteld. Voor elke slag die een speler meer of minder heeft dan de voorspellingskaart verliest hij 1 punt. Heeft de speler het correct aantal slagen gewonnen dan krijgt hij de punten van de voorspellingskaart. Hierna worden de kaarten opnieuw verdeeld en wordt er een nieuwe troefkaart open op tafel gelegd. De speler die na het spelen van alle ronden de meeste punten heeft, wint het spel.

Conclusie

De kaarten van 6th Sense zijn zeer kleurrijk. Het spel speelt zeer vlot en snel. Soms is het beter om de andere spelers slagen te laten winnen en niet zoals bij een klassiek kaartspel zelf zoveel mogelijk slagen te winnen. Dat is wat 6th Sense van Jumbo net zo leuk maakt. Het is ook telkens andere keuzes maken omwille van de effectkaarten. Dit maakt het een zeer gevarieerd spel. Met meerdere spelers komt 6th sense van Jumbo het best tot zijn recht.

6th Sense heeft mij aangenaam verrast en ook onze zoon van 10 is er dol op.

Deze review van 6th Sense is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop 6th Sense bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over 6th Sense

Omschrijving van 6th Sense


6th Sense is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje 6th Sense duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . 6th Sense is ontworpen door Robert Brouwer en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. .

Koop 6th Sense bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671032155392", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000031132588","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Jumbo%206th%20Sense%20-%20Kaartspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.