Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

4-10 spelers

Leeftijd

Vanaf 15 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Asmodee

Asmodee

Review van Geef een HINT

In de wereld van de klassieke partyspellen (30 seconds, Activity, Party & Co) is er nu een nieuwe speler, Geef een Hint. En dit spel brengt een aantal hele leuke vernieuwingen in het genre.

Vernieuwingen zei ik dus. Zo is de rand van de doos het scorespoor waar je met de witte en zwarte pion overheen schuift. En in de doos zit een soort wiel waar de speelkaarten op liggen.

Geef een Hint Asmodee Partyspel

Op dit wiel zijn 5 vakjes. 3 daarvan zijn altijd bezet met kaarten. Iedere ronde kiest het actieve team een kaart van het wiel en komt er een nieuwe kaart op het wiel te liggen. Dit wil draait iedere beurt 1 slag. Na een aantal beurten ligt een kaart dus bij een +1. Als je deze kaart kiest dan mag je 1 stapje extra vooruit op het scorespoor. Maar ligt er na het draaien van het wiel een kaart bij de zwarte +1 dan hebben jullie geen keuze en moet je deze kaart kiezen. Met dan nog wel het voordeel dat je een extra stapje mag zetten.

Ben je aan de beurt dan kies je dus een kaart van het wiel. Je kan van te voren al zien wat het thema van de kaart is en op welke manier je de hints moet geven (Tekenen, Praten Neuriën of Uitbeelden).

Geef een Hint Asmodee Partyspel

Je krijg een kaart met daarop 6 woorden. De eerste 5 moet je binnen 90 seconden omschrijven en laten raden door je teamgenoten. Het 6e woord is het verboden-woord.

Partyspellen in Corona-tijd

Tijdens het schrijven van deze review zitten we midden in de Corona periode. Lastig om met een groep een partyspel te spelen dus. Maar gelukkig is Geef een Hint prima te spelen met videobellen via bijvoorbeeld Zoom. Je richt de camera van een extra telefoon of tablet/laptop op de doos zodat alle andere spelers de score kunnen zien en de kaarten op het wiel. En een spelleider stuurt steeds een foto van de gekozen kaart via whatsapp naar de persoon die aan de beurt is.

Geef een Hint Asmodee Partyspel

Conclusie

Geef een hint, uitgegeven door Asmodee,  is smaakvol vormgegeven en heeft echt een paar leuke nieuwe elementen zoals het scorespoor en het wiel. Neuriën is voor mij ook een leuk nieuw spelelement. Tekenen, uitbeelden en omschrijven kennen we natuurlijk al, maar het blijft op z’n tijd gewoon erg leuk om met een groep zo’n spel te spelen. Wat mij betreft kan dit spel zeker de concurrentie aangaan met de gevestigde orde.

Geef een Hint Asmodee Partyspel

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Geef een HINT is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Geef een HINT bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Geef een HINT


Geef een HINT komt uit de Geef Een Hint Spelfamilie. Geef een HINT is een Familiespel dat door 4-10 spelers gespeeld kan worden vanaf 15 jaar. Een spelletje Geef een HINT duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Geef een HINT staat in het Engels bekend onder de naam HINT. Geef een HINT wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee. Je koopt Geef een HINT bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Geef een HINT bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Geef Een Hint Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Geef Een Hint Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.