Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Haddering, Martijn

Review van 7 rounds

Heb je wel gehoord van de zeven de zeven? Of Zeven blijft kleven? Zevenhuizen? De zeven dwergen? De zevende hemel? De zevende dwerg?

De zeven staat centraal in het kaartspel 7 rounds, Uitgegeven door White Goblin Games. Scoor de meeste punten in zeven rondes. Er zijn 77 kaarten en zeven rondekaarten.

Elke kaart heeft een uniek effect dat het spel danig kan beïnvloeden. Doet moet ook wel want je probeert de waardes van de kaarten die je tegenstanders op hand hebben te verlagen. Waarom? Omdat aan het eind van de zevende ronde diegene met de hoogste waarde in zijn hand het spel gewonnen heeft.

Met de speciale effecten van de kaarten moet je denken aan, pak blind twee kaarten van je tegenstander en leg deze af. Is je tegenstander lekker aan het sparen raakt hij weer punten kwijt. Hij moet zijn kaarten wel weer tot 4 aanvullen in zijn hand en daar zitten dan misschien weer hoge kaarten bij of goeie effect kaarten. 7 is de hoogste kaart maar die heeft als effect dat als je die speelt iedereen met een 7 in zijn hand deze weg moet leggen en nieuwe kaarten moet pakken. 6 speel je en je bent beschermt voor het volgende gespeelde effect. En zo zijn er nog 4 meer effecten behalve de 4 die heeft geen effect. Hoe beter je de effecten uitspeelt en natuurlijk een dosis geluk hoe hoger de kans dat je aan het eind de hoogste kaarten in je hand hebt.

7 Rounds is een snel kaartspelletje. Het duurt even voor je doorhebt welk effect elke kaart heeft en wat de symbolen betekenen op de kaarten (niet de cijfers die zijn natuurlijk wel duidelijk) maar dat heb je snel genoeg door. Het heeft veel weg van pesten maar dan in een deluxe uitvoering.

Spelontwerp is van Thomas Balk. Illustraties van Martijn Haddering.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van 7 rounds is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop 7 rounds bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van 7 rounds


7 rounds is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje 7 rounds duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . 7 rounds is ontworpen door Martijn Haddering en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop 7 rounds bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1692715123883", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000140960879","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"White%20Goblin%20Games%20-%207%20Rounds%20-%20Kaartspel","linkSubId":""};
var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1692715110434", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000140960883","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"White%20Goblin%20Games%20-%207%20rounds%20tuckbox%20editie%20-...","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.