Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

Game Master, The

Game Master, The

Review van Adventure Land

"Je moet met elkaar concurreren en je kunt elkaar saboteren."

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Eenmaal, andermaal? Verkocht! Je hebt zojuist een nieuwe aanwinst gekocht. Een prachtige attractie voor jouw themapark. Jouw park begon klein, maar al gauw ontwikkelt het zich tot het meest populaire park ooit. Je hebt verschillende attracties in je bezit, je moet personeel in dienst nemen en speciale acties uitvoeren om te zorgen dat jouw themapark in trek blijft en succesvoller is dan alle anderen.

Adventure Land is uitgegeven door The Game Master en ontworpen door Arjo van Houwelingen en Sander Hogervorst. Het kaartspel is voor 2-5 spelers, boven de 10 jaar, en het duurt ongeveer een uur.

Het spel

Het doel: verkrijg de meeste likes, dan heb jij het meest aantrekkelijke themapark en win jij het spel. Je verkrijgt die door attracties te bouwen, opdrachten te voltooien, VIPS aan te trekken, personeel in te huren, actiekaarten te spelen en Megacoins (geld) in je kluis te bewaren.

Adventure Land. Review door Mervin en Ginger. The Game Master. Kaartspel.

Elke ronde bestaat uit 3 fasen. De veiling, de spelersbeurt, en het inkomen.
A. De veiling start met een aantal open kaarten waarop de spelers kunnen bieden met Megacoins. Dit kunnen attractiekaarten, personeelskaarten of actiekaarten zijn. De winnaar wordt de veilingmeester, betaalt de geboden kosten en mag als eerst een kaart kiezen.
B. Dat is dan ook één van de acties die hij moet uitvoeren tijdens zijn spelersbeurt. Ook mag hij een actiekaart of personeelskaart spelen. Hij kan er ook voor kiezen een opdrachtkaart, een Merchandise kaart, of een Handyman te kopen. Dit kost 10 Megacoins uit je kluis en een handelsfiche. Je bezit 4 handelsfiche, dus je kan dit maar 4 keer doen in het spel. Als je klaar bent met je beurt mag je er voor kiezen om maximaal 10 Megacoins op te bergen in je kluis.
C. Als iedereen zijn spelersbeurt heeft voltooid komen we aan bij de fase van het inkomen. De veilingmeester werpt 2 dobbelstenen, en het aantal ogen bepaalt welke attracties inkomen opleveren. Het aantal likes op de kaarten geeft weer hoeveel Megacoins je krijgt.

De attracties zijn onder te verdelen in 5 verschillende thema’s met bijbehorende kleuren: Misdaad, Muziek, Science Fiction, Oceaan en Jungle. Wanneer je 2 of meer attracties van hetzelfde thema hebt, komt er een VIP op bezoek in jouw park. Als een speler een VIP op bezoek heeft, moeten de andere spelers, tijdens het nemen van een kaart van de veiling in dat thema, 1 Megacoin aan hem betalen voor elke attractie die de speler met de VIP van dat thema bezit. Zodra een andere speler meer attracties bezit van dat thema, gaat de VIP naar dat park. Je bent dan oud nieuws.

Adventure Land. Review door Mervin en Ginger. The Game Master. Kaartspel.

Elk thema heeft ook zijn eigen Merchandise kaart in bijbehorende kleur. Bezit je deze kaart? Dan krijg je 2 Megacoins aan inkomen, wanneer een attractie van een andere speler in dit thema inkomen oplevert. Het inkomen van de andere speler wordt dus verminderd met 2 Megacoins die hij aan jou moet betalen. Zo kan je dus meeliften op het succes van een ander.

Adventure Land. Review door Mervin en Ginger. The Game Master. Kaartspel.

Een actiekaart kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een attractie met een andere speler kan ruilen, dat je een andere speler minpunten/dislikes kan geven, dat je een attractie kan saboteren, of dat je extra geld kan verdienen. En zo zijn er nog meer mogelijkheden.

Adventure Land. Review door Mervin en Ginger. The Game Master. Kaartspel.

Als je personeel wilt inzetten, dan leg je deze kaart vanuit je hand zichtbaar neer in je park. Je kunt dan hun specifieke vaardigheden inzetten die je park tot voordeel kunnen zijn. Ook deze kaarten kunnen je likes opleveren aan het einde van het spel.

Adventure Land. Review door Mervin en Ginger. The Game Master. Kaartspel.

Maar in elk fantastisch themapark kan er natuurlijk een storing van een attractie voorkomen. Bij een dobbelsteenworp van 2,3,11 of 12 kan een attractie een storing krijgen. De kaart wordt omgedraaid en levert geen inkomen meer op. Een Handyman of het Techno Team kunnen deze storing verhelpen.

Het spel wordt beëindigd wanneer er tijdens de veiling een speciale actiekaart op tafel komt. Deze zit geschud in de onderste kaarten van de trekstapel.

Conclusie

Wat wij leuk vinden aan dit spel is dat er veel interactie is. Je moet met elkaar concurreren en je kunt elkaar saboteren. Je kunt dus strategisch te werk gaan. Tegelijkertijd speelt kans ook een grote rol, omdat je nooit weet wat er gedobbeld gaat worden en of dat in jouw voordeel gaat zijn. Het bieden op de veiling vinden we ook een leuk onderdeel van het spel. Je hebt er nu zelf invloed op of je mag beginnen of niet. De spelregels zijn te lezen in zowel het Nederlands als het Engels, maar de kaarten zelf zijn in het Engels. Nu bevatten de kaarten niet heel veel tekst en kom je een heel eind met de Nederlandse spelregels, de kleuren van de attracties en de symbolen. Maar de opdrachtkaarten bevatten wel Engelse zinnen die je moet kunnen begrijpen. We vinden het dan ook niet echt een geschikt spel voor kinderen. Eventueel kan het voor wat oudere kinderen te spelen zijn onder begeleiding. Het spel bevat ook een mini-uitbreiding die je kan toevoegen en wat varianten voor de gevorderde speler. Het spel bevat leuke illustraties met humor en knipogen naar films uit onder andere de jaren ’80 en ’90.

 

 

Mervin en Ginger Bitmoji

Deze review van Adventure Land is geschreven door Mervin & Ginger.
Lees alle reviews van Mervin & Ginger

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Het doel: verkrijg de meeste likes, dan heb jij het meest aantrekkelijke themapark!"

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Koop Adventure Land bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Adventure Land

Omschrijving van Adventure Land


Adventure Land is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Adventure Land duurt gemiddeld 60 minuten . Adventure Land staat in het Engels bekend onder de naam Adventure Land. Adventure Land is ontworpen door Sander Hogervorst & Arjo van Houwelingen en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Game Master. .

Koop Adventure Land bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.