Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Agropolis

"Klein, overzichtelijk, coöperatief, samen puzzelen."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Natuurlijk staat het heel indrukwekkend zo’n wand met spellen. Je gasten vallen stil als ze de kast zien vol met spellen, een hele muur nokkie vol, dozen van de grond tot de vloer. Maar wij doen dat graag subtieler. Wij zijn trots op onze koffer bomvol met kaart- en minispellen en zijn daarom zo blij met de uitgever Quined games. Zij hebben zeer interessante spellen met diepgang maar in kleine handzame doosjes. Want wees eerlijk, het is moeilijk uit leggen als je de kamer van je kind moest opofferen om indruk te kunnen maken op je spellenvrienden met een inloopspellenkamer.Agropolis team arlin kaartspel quined games

Het spel

Agropolis uitgeven door Quined games heeft zelfs uitbreidingen in het kleine doosje zitten en toch blijft het goed speelbaar en zijn de spellen leuke uitdagingen. Sommige uitgaven van Quined games zijn voor 2 personen maar Agropolis speel je zelfs met 4 personen en kan je ook combineren met een vorige uitgave, Sprawlopolis.

Met Agropolis ontstaat er een gebied door kaarten om de buurt aan te leggen. Deze kaarten bevatten 4 soorten terrein en wegen en (daarom past het allemaal in een klein doosje) bevatten op de andere zijde opdrachten. Het is een coöperatief kaartspelletje waar je mag overleggen maar je kaarten niet mag onthullen. Om de buurt kan je kiezen uit drie kaarten om aan te leggen. De vaste opdracht is om van elk terrein een groot oppervlakte te maken, elk grootste oppervlakte levert punten op maar alle wegen zijn per weg een minpunt. Aan het begin van het spel worden 3 kaarten omgedraaid waar opdrachten op staan waarmee punten te verdienen zijn. Elk kaartje is genummerd en de 3 nummers van de opengedraaide kaarten worden bij elkaar opgeteld en het is de bedoeling voor de samenwerkende spelers om met een ronde een score te krijgen dat hoger uit komt dan de opgetelde kaartnummers. Lukt dat, dan is de missie geslaagd.

Agropolis team arlin kaartspel quined gamesKlein, overzichtelijk, coöperatief en samen puzzelen. Niet makkelijk want onze eerste pogingen liepen uit op een fiasco. De spelregels zijn in het Engels, maar ze zijn makkelijk te begrijpen. Ook de opdrachten staan in het Engels, maar een beetje basiskennis van de Engelse taal is voldoende om ze te begrijpen, dus laat dat je niet tegenhouden dit spelletje aan te schaffen. In het doosje zit ook een solovariant, een kleine uitbreiding en een scoreblokje.

Als alle kaarten een plekje hebben gekregen en er een gebied is ontstaan is het spel afgelopen en is het tijd om de balans op te maken. Winnen of verliezen, het maakte ons niet uit we wilden snel weer een potje spelen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Agropolis is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Winnen of verliezen, het maakte ons niet uit, we wilden snel weer een potje spelen."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop Agropolis bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Agropolis

Omschrijving van Agropolis


Agropolis is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Agropolis duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Agropolis staat in het Engels bekend onder de naam Agropolis. Agropolis is ontworpen door Steven Aramini, Danny Devine & Paul Kluka en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Quined Games, Button Shy, Lucky Duck Games & Salt & Pepper Games. .

Koop Agropolis bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.