Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Happy Meeple Games

Happy Meeple Games

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Kwon, Ikhwan

Review van Alice’s Garden

Ik ben fan van Alice in Wonderland, dus Alice’s Garden had stiekem al een voorsprongetje op andere spellen. Maar klopt dit voorgevoel?

Alice's Garden - Inhoud
Inhoud

Spelvoorbereiding

Alle spelers krijgen hun eigen spelbord waar ze de mooiste tuin op proberen te maken. Alle puzzelstukjes worden per soort in de bijgevoegde zakjes gedaan. De startspeller pakt uit een van de zakjes de eerste puzzelstukjes, het aantal spelers +1.

Verloop van het spel

In Alice’s Garden wil je in de gunst van de hartenkoningin komen en de mooiste tuin afleveren. Hierbij houd je rekening met de wensen van de koningin.

Alice's Garden - Zakjes met tegels
Zakjes met tegels

Als je aan de beurt bent, kies je een van de zakjes uit en hier pak je evenveel tegels uit als spelers. Jij mag dan een tegel naar keuze op jouw spelbord plaatsen. Hierna mag de volgende speler een tegel pakken, enz. Als elke speler een tegel heeft gepakt, kiest de volgende speler een zakje uit en legt de puzzelstukjes open.

Alice's Garden - Spelbord met tegels
Spelbord na een aantal rondjes

Dit gaat door totdat één van de spelers geen van de beschikbare tegels kan plaatsen. Hij pakt dan een tegel uit het zakje met 1. De ronde wordt afgemaakt en daarna worden de punten geteld.

Hoe verdien je punten?

Je kan op verschillende manieren punten verdienen.

  • Heb je op een verticale rij twee of meer paarse paddenstoelen? Dan levert dit je per rij 8 punten op;
  • Hoe meer schaakstukken je op het middenpad weet te plaatsen, hoe meer punten. 5 punten per schaakstuk;
  • Hoe verder je de bomen horizontaal uit elkaar zet hoe meer punten. 1 punt per vakje;
  • Zorg dat je rozenstruiken groot zijn, hoe groter hoe meer punten, met een maximaal van 5 rozenstruiken bij elkaar. Lukt je dit? Dan levert je dit 25 punten op (of minder als je struik kleiner is);
  • Weet jij twee of meer soldaten naast elkaar te plaatsen? Dan mag je een tegel uit het zakje van 1 pakken. Deze kleine tegels zijn ideaal om je bord op te vullen. Maar zorg ervoor dat je er niet teveel pakt, want alle tegels die je aan het eind van het spel niet kwijt kunt, leveren je 5 minpunten op;
  • Lege vakjes leveren je ook 5 minpunten op.

Alice's Garden - Happy Meeple Games

Conclusie

Ik vind Alice’s Garden een leuk puzzelspel, het doet me nog het meest denken aan Overbooked en ook wel een beetje aan Patchwork & New York Zoo. Dus als je dat leuke spellen vindt, dan vind je Alice’s Garden ongetwijfeld ook erg leuk. Je kan je richten op verschillende doelen, ga jij voor zoveel mogelijk grote rozenstruiken of toch liever zoveel mogelijk schaakstukken op het middenpad.

Het spel is echt mooi vormgegeven en heeft echt een luxe uitstraling. De doos alleen al is erg mooi om naar te kijken en de luxe velours zakjes zijn echt top!

Speel Alice’s Garden met 1-4 spelers in ongeveer 30 minuten. Het spel is bedacht door Ikhwan Kwon en wordt uitgegeven door Geronimo Games/Happy Meeple Games.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Alice’s Garden is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Alice’s Garden bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De arme tuinmannen lopen elkaar voor de voeten terwijl ze proberen de woede van de Koningin te ontlopen. Is het wel mogelijk om de Koningin tevreden te stellen?

De bomen moeten zo ver mogelijk uit elkaar staan, en de rozenstruiken moeten de weelderigste in heel Wonderland zijn. Als er bovendien geen mooi pad is waar de schaakstukken op kunnen lopen, dan zullen de tuinmannen flink op hun donder krijgen. Alice had geen flauw idee dat het zo’n uitdaging zou zijn om de tuinmannen te helpen.   

Help haar een handje en creëer de mooiste tuin tot genoegen van de Hartenkoningin!

Videos over Alice’s Garden

Omschrijving van Alice’s Garden


Alice’s Garden is een Familiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Alice’s Garden duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Alice’s Garden is ontworpen door Ikhwan Kwon en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Happy Meeple Games & Geronimo Games. .

Koop Alice’s Garden bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.