Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Jumbo

Jumbo

Review van Overbooked

Overbooked, uitgegeven door Jumbo, is een heel leuk gethematiseerd puzzelspel van Jumbo voor jong en oud. Voor de beginnende bordspeler, maar ook voor de ervaren speler heel leuk om te doen!

Iedere speler werkt bij een servicebalie op het vliegveld en gaat zijn of haar eigen vliegtuig zo goed mogelijk vullen. Het vliegveld heeft een constante stroom van nieuwe passagiers die in de vliegtuigen gepast moeten worden. Maar ja, kun je aan alle speciale wensen van de passagiers voldoen? En je raadt het al: het vliegtuig is ‘overbooked’! Wie neem je mee en wie zal moeten wachten op de volgende vlucht?

Hoe wordt Overbooked gespeeld?

Er zijn verschillende groepen passagiers met allemaal hun eigen voorwaarden: De verliefde stelletjes (rode fiches) die wil je altijd met z’n tweeën plaatsen. De kinderen (witte fiches) moeten aan alle kanten ingesloten worden door volwassenen. De rugby-spelers (blauw), de ouderen (groen) en de vriendengroep (geel), willen zo veel mogelijk bij elkaar zitten. En dan hebben sommige passagiers nog extra wensen: een oudere die alleen aan het gangpad wil zitten, of een kind dat per se een plekje bij het raam wil hebben…. Zie iedereen maar eens tevreden te houden en je vliegtuig zo vol mogelijk te laten opstijgen!

In de vertrekhal liggen 4 kaarten open waaruit je kunt kiezen. Daarop staat met gekleurde koffers aangegeven welke passagiers je moet plaatsen en hoe ze ten opzichte van elkaar in het vliegtuig gezet moeten worden. In het begin is dat natuurlijk geen probleem, maar als het vliegtuig wat voller gaat worden, kan het wel even puzzelen worden!

Gelukkig heb je zes dinner-vouchers tot je beschikking. Dus als je de eerste kaart met passagiers niet kan of wil plaatsen, dan kun je ze een voucher geven (op de kaart leggen) en de volgende kaart pakken. Maar denk er niet te makkelijk over, want je hebt er maar zes! Als een andere speler een kaart heeft overgeslagen, maar jij wilt die passagiers wel plaatsen, dan zijn de vouchers die er op liggen voor jou.

Wanneer een van de gekleurde passagiersfiches op is, maak je de ronde af en wordt het tijd om punten te tellen. Je krijgt punten voor alle verliefde koppeltjes en alle ingesloten kinderen. Van de kleuren groen, blauw en geel telt alleen de grootste groep in je vliegtuig. En heb je de grootste groep van iedereen, dan tellen de punten dubbel.

Als je het spel al vaker gespeeld hebt, kun je nog wat moeilijkere kaarten of events toevoegen. Zo blijft het uitdagend om te doen!

De verkeerstoren ziet er erg leuk uit, maar heeft verder geen functie, behalve dat het aangeeft wie de beginspeler is. Ook de winnaarsbadge ziet er leuk uit, maar heeft verder geen toegevoegde waarde.

Wat vinden wij van Overbooked?

Kortom: een heel leuk puzzelspel! Wat ons betreft echt een aanrader. En de cartooneske uitstraling maakt het extra vrolijk en gezellig.

P.s.: Wist je dat de meeste passagiers uniek zijn? Heel leuk om alle tekeningen te bestuderen

Overbooked is te spelen met 1-4 spelers vanaf 8 jaar, en een spelletje duurt gemiddeld een half uur.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Overbooked is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Overbooked bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Overbooked

Omschrijving van Overbooked


Overbooked is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Overbooked duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Overbooked wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. Je koopt Overbooked bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. . Overbooked is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar 2020 – Nominaties.

Koop Overbooked bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Speel ook deze Spellen

Deze spellen komen uit dezelfde categorieën als Overbooked.

Rocky Road à la Mode spel doos box Spellenbunker.nl

Via Stracciatella

KeyForge: Mass Mutation spel doos box Spellenbunker.nl

KeyForge: Mass Mutation

Tiny Epic Dungeons spel doos box Spellenbunker.nl

Tiny Epic Dungeons

Rattus Cartus spel doos box Spellenbunker.nl

Rattus Cartus

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.