Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

White Goblin Games

White Goblin Games
Ontwerper(s)

Staupe, Reinhard

Review van Alles of Nixx

"òf je gooit geweldig, òf je gooit drama en dan heb je dus nixx"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Alles of nixx, een toepasselijke naam voor dit spel: òf je gooit geweldig, òf je gooit drama en dan heb je dus nixx. Alles of nixx is een van de nieuwste dobbelspelletjes van White Goblin Games. Je kunt dit spel spelen met 2-4 spelers vanaf 8 jaar in ongeveer 20 minuten. De speelduur wordt niet langer als je met meer spelers speelt, want je speelt tegelijkertijd. De verantwoording voor het ontwerp ligt bij Reinhard Staupe en de grafisch ontwerper is Martijn Haddering. Dit roll & write spel is heerlijk luchtig voor tussendoor en door het formaat ook makkelijk mee te nemen op bijvoorbeeld een wandeling of op vakantie. 

Bosbuit

Let’s roll the dices…

3 kleurrijke dobbelstenen, een scoreblad en een potloodje (die er overigens niet bij zitten) en je kunt beginnen. De actieve speler gooit de dobbelstenen en je hebt daarna de keus om 1,2 of 3 dobbelstenen nog 1x opnieuw te gooien. De actieve speler moet daarna 3 dobbelstenen gebruiken, de andere speler(s) minimaal 2. Spelers die niets kunnen invullen, kruisen een mislukte worp aan. Dit stukje lijkt in de spelregels een beetje verwarrend en elkaar tegen te spreken. 

Bij 3 mislukte worpen keer je het blad om en je kunt daar weer verder gaan. Je mag ook eerder de keuze maken het blad om te draaien om daar verder te gaan. Heb je op de andere zijde 3 mislukte worpen dan is het wel echt klaar en eindigt het spel direct.

De keuzes na je worp:

Je ziet kleuren en getallen. Je mag dit combineren of los van elkaar gebruiken. Per dobbelsteen heb je dus de keuze om deze te gebruiken voor de kleur of het getal. Kies je voor de kleuren dan kruis je aansluitende gekleurde vlakken aan, dit mag aan beide kanten. Kies je voor de getallen dan omcirkel je het getal waar je begint en zo ga je in 1 richting verder, zonder gaten. Je route mag geen andere lijn kruisen.

Dat zijn eigenlijk de regels in het kort. Maar vergis je niet, het is nog knap lastig. Je hebt maar 3 velden voor mislukte worpen, die zijn zo vol kunnen we je melden. 

Bosbuit

Is het alles of nixx voor ons?

Wij mochten de Engelse variant (The Choice) spelen op de White Goblin dag in 2e Exlooörmond en we vonden het gelijk een leuk spelletje. Leuk dat we daarom deze Nederlandse variant mochten reviewen. De geluksfactor is wel erg hoog, dus je hebt vrij weinig zelf in de hand maar daarentegen is het een leuk vermakelijk spelletje. De regels zijn eenvoudig en snel geleerd en het spel zelf hoeft niet lang te duren. Hou je van spelletjes zoals Qwixx, Splitter en Qwinto dan vind je dit waarschijnlijk ook leuk. Gewoon weer een nieuwe variant! 

Bosbuit

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Alles of Nixx is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Alles of Nixx bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Alles of Nixx


Alles of Nixx is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Alles of Nixx duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Alles of Nixx staat in het Engels bekend onder de naam The Choice. Alles of Nixx is ontworpen door Reinhard Staupe en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door White Goblin Games. .

Koop Alles of Nixx bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.