Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Brand, Inka

Review van Andor – Jonge Helden

Op avontuur met je hele gezin? Kies voor Andor. Andor is een land voor actieve families die niet bang zijn voor wat vuur en trollen. Kom genieten van de prachtige omgeving, natuurschoon met eeuwenoude bomen, valken en zelfs een elegant bewegende draak. De vriendelijke inwoners zijn heel gastvrij. Jullie zullen als helden onthaald worden !

Foto Bordspel Andor Jonge Helden 999 Games

Wij, Team Arlin en Team Arlin junior, zijn ingegaan op deze uitnodiging en sturen deze ietwat verbrande ansichtkaart vanaf ons vakantieadres, ik (de krijger) heb de kaart geschreven, de dwerg heeft hem via de rotsen naar de boogschutter gebracht en deze heeft hem over de muur van Rietburcht geschoten en hopelijk hebben ze daar de kaart op de bus gedaan.

Hallo lieve vrienden, misschien hebben jullie mee gekregen dat de wolvenwelpen nog steeds vast zitten in de dwergenmijn, we zijn er mee bezig. Maar ja, die verrekte brugwachter hè. Hij komt steeds weer met een andere opdracht en het duurt dus steeds langer voordat we over de brug naar de welpen kunnen gaan. En die Draak blijkt een gevaarlijke toeristen verslinder, hij komt steeds heel dicht bij Rietburcht en zijn vlammetjes zijn nog niet op. We verdelen de taken, de boogschutter is onvermoeibaar, dus hij doet het loopwerk, de dwerg is wat kleiner en kent de sluiproutes in de grotten. Ik concentreer me wat meer op de gevechten met de Gors, die geniepige hulpjes van de draak zijn taaier dan ik vermoedde maar ik wordt niet voor niets de krijger genoemd. De tovenaar helpt me als het te zwaar wordt. Alles in goed overleg, samenwerken is noodzakelijk om een held te worden. De dagen gaan snel en het is heel snel weer nacht, gisteren was de strijd zo zwaar dat ik s`middags al lag te slapen. Maar het geeft voldoening te weten dat we al veel opdrachten hebben kunnen voltooien, de draak tegen hebben kunnen houden en we binnenkort de brug over kunnen gaan, op zoek naar de welpjes !
Ik stop nu met schrijven want er sluipt volgens mij een Gor rond, ik ruik zijn stinkende adem.
Stuur geen versterking, ons gaat het lukken de welpen te vinden en dan worden we als Helden onthaald.
Gegroet!
De krijger

Foto Bordspel Andor Jonge Helden 999 Games

Het bordspel ‘Andor, Jonge Helden’ is een wat kindvriendelijkere versie van ‘de legenden van Andor’.
Het is een coöperatief avontuur waar ieder een andere rol heeft en zijn of haar specifieke eigenschappen moet gebruiken om opdrachten te voltooien. Je kan het bord verkennen en op zoek gaan naar handige voorwerpen die je kunnen helpen maar er zitten ook voorwerpen tussen die je juist tegenwerken. Om de buurt overleg je met elkaar en kies je welke stappen je in je buurt gaat nemen. Elke stap die je neemt kost je tijd en die is beperkt. Is iedereen zijn tijd kwijt begint de nacht en verschijnen er Gors op het bord. Gors zijn trollen die samenwerken met de draak die zijn pijlen heeft gericht op het aanvallen van de burcht. Ook deze draak komt s’nachts steeds meer dichterbij en bereikt de draak de burcht is het spel voorbij en hebben de helden verloren. Zaak dus om dat te voorkomen en dat kan op verschillende manieren. Zijn alle welpjes gevonden, dan zijn de helden de winnaars maar dat redden van de welpen kan pas als er eerst wat opdrachten zijn voltooid. Om het spel uitdagender te maken kan je kiezen om meer opdrachten te voltooien .

Foto Bordspel Andor Jonge Helden 999 Games

Dit schreef Team Arlin Junior over het spel:

Het spel Andor is een leuk spel om samen te werken tegen de draak. Het spel is tactisch en heeft een geluksfactor van 2 uit 5. De bedoeling is om wolfjes te redden uit de mijn. En een vogel te redden die zijn vleugel heeft gebroken. Wat ook leuk is is dat ieder karakter zijn eigen specialiteit heeft. Ook was het leuk dat je gors in elkaar kan slaan. En dat ze dan gaan gillen als een keukenmeid. Het was ook leuk dat er verschillende taken zijn om te doen. Dat het spel coöperatief was en dat je met elkaar op avontuur gaat was ook leuk.

Foto Bordspel Andor Jonge Helden 999 Games

Ook Team Arlin senior (senior in de zin dat we iets ouder zijn dan team junior) vind het spel leuk.
We hebben de jongste teamleden (10 en 13 jaar) de spelregels laten doornemen en het spel laten uitzetten en dat ging heel goed. Het spel ziet er prachtig uit, Michael Menzel verzorgde de illustraties, de opdrachten vormen een uitdaging maar een gezamenlijke vijand zorgt voor een leuke sfeer onder elkaar en we raden het spel zeker aan voor gezinnen waar kinderen nog wat moeite hebben met verliezen en erg competitief zijn. Samenwerken versterkt de band, in ieder geval bij ons.
Er is een geluksfactor en daarom lukt het niet altijd om van het bord te winnen maar dat is helemaal niet erg, je bent juist gemotiveerd om het nog een keer te proberen.

Inka en Markus Brand verzonnen dit spel en wij hebben een heerlijke tijd met elkaar gehad in Andor. Dus opzoek naar een actieve bezigheid in een mysterieus gebied met het hele gezin? Wij raden Andor aan.

Team Arlin in nauwe samenwerking met Team Arlin junior

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Andor – Jonge Helden is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Andor – Jonge Helden bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Andor – Jonge Helden

Omschrijving van Andor – Jonge Helden


Andor – Jonge Helden komt uit de Andor Spelfamilie. Andor – Jonge Helden is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Andor – Jonge Helden duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Andor – Jonge Helden staat in het Engels bekend onder de naam Andor: The Family Fantasy Game. Andor – Jonge Helden is ontworpen door Inka Brand en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. .

Koop Andor – Jonge Helden bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671031974955", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000024192518","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Andor%3A%20Jonge%20Helden%20Bordspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.