Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo
Ontwerper(s)

Chow, Daryl

Review van Animal Rescue

Ook zo gek op dieren? Heb je altijd al in een dierenopvang willen werken? Dan kan je je hart ophalende bij Animal rescue van Jumbo.
Jij werkt hier namelijk bij een echte dierenopvang. De dieren worden continue binnen gebracht maar waar ga je ze laten?
Dat is in Animal Rescue de belangrijkste vraag! In welk verblijf kan je ze het beste plaatsen?
Als je het slim aanpakt worden er zelfs babydieren geboren!
Samen met 1-4 andere dierenvrienden ga je aan de slag met dit vrolijke dobbelspel van Jumbo.
Zit je een avond alleen? Niet getreurd, er is ook een solovariant van dit spel.

Animal Rescue Jumbo

Inhoud

6 dieren dobbelstenen (1 rood, 1 geel, 1 groen,1 blauw, 2 wit)
5 potloden
50 dubbelzijdige opvangkaarten
Spelduur: 15 minuten

Animal Rescue Jumbo

Van start

Elke speler krijgt een opvangkaart en een potlood. Waar bij veel spellen de jongste mag beginnen mag in dit spel degene die als laatste een dier geknuffeld heeft beginnen. Aangezien je natuurlijk met echte dierenvrienden speelt kan dit nog wel discussie opleveren. Waarschuw dus de hond ,kat en cavia even voordat je het spel op tafel zet.

Bij elke ronde begint er een andere speler.
De eerste speler pakt alle dobbelstenen en gooit ze op de tafel waarna ze neer worden gelegd . Hij of zij kiest er een uit met de afbeelding die hij wil gebruiken en tekent dat in het vakje van de opvangkaart met de dierenverblijven. In welk hok jij een dier mag plaatsen hangt af van de kleur van de dobbelsteen. Tenzij je de witte dobbelsteen kiest, dan mag je zelf kiezen in welk hok je het dier plaatst.

Animal Rescue Jumbo

Wil je winnen dan moet je strategisch kiezen! Hier zijn namelijk extra punten te verdienen en kan je het je medespelers moeilijk maken.
Teken het dier dat op de dobbelsteen is afgebeeld in het opvanghok. De speler naast je is nu aan de beurt en kan nog kiezen uit de overgebleven dobbelstenen. Dit gaat zo door tot dat alle spelers een dobbelsteen hebben met een afbeelding van een dier en aan het tekenen kunnen.
Wees gerust, het natekenen van de dieren is echt niet moeilijk en erg leuk!

Animal Rescue Jumbo

Hoe het verder gaat…..

Bij elke rondje verzamel je meer dieren in de hokken. Heb je 2 dezelfde dieren naast of onder elkaar in een verblijf? Dan omcirkel je ze zodat iedereen het kan zien en teken je een babydier van dit dier in een van de kraamkamers. Je mag zelf kiezen in welke kleur kraamkamer je het babydier plaatst.
Let wel goed op: op het moment dat je een babydier in een kraamkamer plaatst moet je daarna de kleur dobbelsteen die hetzelfde is als de kleur van de kraamkamer gebruiken om nòg een dier in een verblijf te tekenen. Vormt dit ook weer een babydier? Dan mag je deze ook tekenen.

Animal Rescue Jumbo

Je snapt het intussen wel: je kan echt niet lui achterover hangen in deze dierenopvang! Je moet hard werken en op je hoede blijven om dit spel tot een succesvol einde te brengen. Bij elke stap denk je niet alleen na over welk dier je zelf in welk hok wil plaatsen om zoveel mogelijk punten te verdienen, je kijkt ook naar welke dieren de anderen nodig hebben om ze zo dwars te zitten.

Zodra een speler (of meerdere spelers ) drie dierenverblijven vol heeft stopt het spel. Nu is het tijd om de punten te tellen en de winnaar bekend te maken . Afhankelijk van welke dieren je in welk verblijf je hebt neergezet krijg je punten. Bijvoorbeeld: het gele verblijf is voor honden en katten. Plaats je er een ander dier en is het verblijf vol dan krijg je alleen maar de punten voor een vol verblijf. Maar voor elke hond of kat in dit gele verblijf krijg je per dier nog eens een extra punt boven op de pinten voor een vol verblijf . In het groene verblijf is dat voor reptielen en in het rode verblijf voor vogels het geval. In het blauwe verblijf krijg je juist extra punten als je zoveel mogelijk verschillende dieren in dit verblijf verzameld. De winnaar is degene die in totaal de meeste punten heeft gescoord.

Animal Rescue Jumbo

Wat wij van het spel vonden:

Het is een leuk, vrolijk spel waarbij de vaart erin blijft. Al is het ook voor volwassenen best leuk, het is meer op kinderen gericht. Het tekenen van de dieren aan de hand van de voorbeelden op de dobbelstenen is ook voor degenen zonder tekentalent heel goed te doen. Wij hebben hier iemand in huis die zijn eigen handschrift niet kan lezen en die toch met succes mee heeft gedaan (ik noem geen namen…..)
Omdat het niet lang duurt is het echt een ideaal spel om tussen avondeten en bedtijd nog even snel te spelen. De stapel met opvangkaarten gaat aardig lang mee. Het zijn er 50 en ze zijn dubbelzijdig geprint. Tegen de tijd dat ze opraken leg je ze even onder het kopieerapparaat, maar dan heb je al aardig wat potjes gespeeld. Het spel is niet heel groot van formaat, makkelijk mee te nemen (op vakantie ) De vormgeving is vrolijk met de gekleurde dobbelstenen.Wat ons betreft een topper van Jumbo.

bordspellen-icon-spellenbunker-achtergrond INSTA

Deze review van Animal Rescue is geschreven door Misja.
Lees alle reviews van Misja

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Animal Rescue bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Animal Rescue

Omschrijving van Animal Rescue


Animal Rescue is een Familiespel dat door 1-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Animal Rescue duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Animal Rescue is ontworpen door Daryl Chow en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. Je koopt Animal Rescue bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Animal Rescue bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1605694367635", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000000060966","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Jumbo%20Animal%20Rescue%20-%20Dobbelspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.