Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-3 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid
Uitgever:

Quined Games

Quined Games

Review van Animalia: Preventing Extinction

"Je reist de werelddelen af en daar vervul je missies om zo de dieren te beschermen."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Fan van dieren? Kom je ook nog steeds dieren tegen op reis of in een dierentuin waar je nog nooit van gehoord had?? Er zijn enorm veel soorten dieren op de wereld, maar helaas zijn er ook miljoenen dieren die met uitsterven bedreigd worden. Wil je graag je steentje bijdragen in het voorkomen hiervan? Maak dan kennis met het coöperatieve spel Animalia. Want alleen met een goede samenwerking valt dit probleem aan te pakken!

Animalia

In het spel Animalia, uitgegeven door Quined Games en bedacht door Gerben Ernst en Michiel Hendriks, ben je met je medespelers een team van onderzoekers die werken voor het ‘Institute for Wildlife Conservation’, oftewel het IWC. Je reist de werelddelen af en daar vervul je missies om zo de dieren te beschermen. Tegelijkertijd verzamel je geld voor het IWC, zodat dit geïnvesteerd kan worden in duurzame projecten om uitsterven te voorkomen. Maar zoals dit wereldwijd al bewezen is: Dit kan alleen maar met goede samenwerking en communicatie. Succes!

Animalia

Aan de slag!

Je kunt Animalia spelen met 1-3 spelers (vanaf 8 jaar), we gaan in dit geval even uit van 2 spelers. In het piepkleine doosje vind je speelkaarten genummerd van 1-10 in 3 kleuren. Van elke kleur bestaan er een paar kaarten niet, deze hint vind je onderaan de kaart. Op deze kaarten zie je ook acties en geld staan die jullie als spelers kunnen gebruiken om bijvoorbeeld kaarten te kunnen ruilen met elkaar om zo een missie te kunnen halen. Er zit ook een IWC kaart in en geldkaarten. Verder zijn er 3 werelddelen en bijbehorende missie kaarten. Ook zijn er 2 instructiekaarten (waarom geen 3?). 

De speelkaarten verdeel je onder de spelers. Het IWC krijgt ook kaarten. Deze kaarten leg je open neer en samen ga je overleggen welke kaart het IWC speelt. Bij een spel met 3 spelers, speelt 1 speler met het IWC. 

Animalia

Geadviseerd wordt om te beginnen met Europa en in principe krijgt elke speler (behalve IWC) een bijbehorende missiekaart. Er zijn 6 missiekaarten per werelddeel en het spel is pas echt klaar als alle missies van een werelddeel gespeeld en gehaald zijn, daar zijn dus een aantal rondes voor nodig. Als team bepaal je dus de moeilijkheidsgraad. Speel je safe met 1 missie per persoon met daardoor meer rondes. Of ben je klaar voor wat meer uitdaging?

Als alles klaar is gelegd begint het spel. Het IWC begint. Voor degene die bekend zijn met klaverjassen zullen zich snel thuis voelen. Samen overleg je welke kaart het IWC moet spelen, want degene die de hoogste kaart in de startkleur speelt wint de slag. Dat is een stukje waarin samenwerking heel belangrijk is want je hebt allebei een missie te halen en het IWC moet weer geld binnen zien te harken. Je mag hierbij niet over je handkaarten praten maar voor de rest mag je dus gewoon overleggen. Wij vonden dit in het begin een beetje vreemd, wordt het dan niet te makkelijk?? Eigenlijk niet echt, want er zit nog steeds genoeg uitdaging in het spel door de missies. Speel handig met de acties op je kaarten om jullie missies te kunnen halen en door te gaan naar de volgende ronde. Jullie winnen van het spel als jullie alle missies van het werelddeel gehaald hebben, dit duurt ongeveer 20-30 minuten. 

Animalia

Wat vinden we van Animalia?

Liefhebbers van the Crew gaan dit waarschijnlijk ook heel leuk vinden, het heeft namelijk veel raakvlakken. De kaarten voelen stevig aan en zijn kleurrijk getekend door Loïc Billiau, waardoor het geheel er aantrekkelijk uit ziet. Het zit in een heel compact klein doosje waardoor het dus ook makkelijk mee te nemen is. Jammer is dat dit spel voor maximaal 3 personen en aangezien je toch al snel met 4 personen bent, kun je dit dus niet spelen, maar tegelijkertijd is het wel weer leuk te spelen met 2 personen. En helaas zijn de spelregels in het Engels en heel klein geschreven. Het lijkt misschien wat veel maar het is wel redelijk snel duidelijk, gewoon beginnen met spelen! Al met al een leuk spelletje voor tussendoor.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Animalia: Preventing Extinction is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Animalia: Preventing Extinction bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Animalia: Preventing Extinction


Animalia: Preventing Extinction is een Familiespel dat door 1-3 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Animalia: Preventing Extinction duurt gemiddeld 30 minuten . Animalia: Preventing Extinction staat in het Engels bekend onder de naam Animalia: Preventing Extinction. Animalia: Preventing Extinction is ontworpen door Gerben Ernst & Michiel Justin Elliott Hendriks en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Quined Games. .

Koop Animalia: Preventing Extinction bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.