Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

999 Games

999 Games

Review van De Crew - Op weg naar de 9e Planeet

Jullie zijn in opleiding voor Astronaut en worden binnenkort op missie gestuurd. Wetenschappers geloven dat er een nieuwe, 9e, planeet bestaat. Jouw team gaat op avontuur in de ruimte om deze planeet te ontdekken.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen… Wat een heerlijk spelletje! Nog niet overtuigd ? Lees dan verder voor onze mini-review.

De Crew Cooperatief Kaartspel 999 Games Winnaar Kennerspiel des Jahres Spellenbunker

De Crew van 999 Games is een coöperatief kaartspel. Het is een slagenspel, dus de Klaverjassers onder ons hebben een lichte voorsprong. In 50 missies proberen jullie het spel te voltooien. De missies beginnen vrij simpel, maar al snel komen er allerlei moeilijkheden en beperkingen op je pad die de missies veel uitdagender maken.

Anders dan de slagenspellen die je kent moet je in dit spel niet per sé zelf de slagen winnen, maar moet je er juist aan meehelpen dat het juiste crew-lid de slag binnenhaalt.

De Crew Cooperatief Kaartspel 999 Games Winnaar Kennerspiel des Jahres Spellenbunker

Je werkt samen als team, het is dan ook niet voor niets een coöperatief spel. Communicatie is in dit spel zeer beperkt. Je weet welke opdrachten jouw crewleden hebben, en ieder crewlid mag per missie 1 hint geven over 1 kaart in zijn bezit. Maar daar houdt de communicatie dan ook op.

Het zal dan ook zeker gaan gebeuren dat missies mislukken en je de missie één of meerdere malen opnieuw moet starten. Heel leuk is dan ook het logboek waarin je per missie kan bijhouden hoeveel pogingen jullie nodig hebben gehad. En ook heel handig is dat je dit logboek meerdere keren kunt gebruiken. Dus ga je dit spelletje opnieuw doen, of met een andere vriendengroep spelen, dan is er ruimte genoeg om 6 verschillende scores bij te houden.

De Crew Cooperatief Kaartspel 999 Games Winnaar Kennerspiel des Jahres Spellenbunker

Het is een spel voor 3-5 spelers vanaf 10 jaar. Maar er zijn ook extra regels toegevoegd voor een 2-speler-spel. Één missie van De Crew duurt een kleine 20 minuten.

Zoals we al begonnen is De Crew een heerlijk spelletje. En je kunt hem spelen zowel als filler game, door even snel 1 of 2 missies te spelen… of je gaat het grote Avontuur aan en je speelt de hele avond door. De Crew is ook nog eens heel aantrekkelijk geprijsd, dus waar wacht je nog op?

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van De Crew - Op weg naar de 9e Planeet is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop De Crew - Op weg naar de 9e Planeet bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Crew, De – Op weg naar de 9e Planeet

Omschrijving van De Crew - Op weg naar de 9e Planeet


De Crew - Op weg naar de 9e Planeet komt uit de De Crew Spelfamilie. De Crew - Op weg naar de 9e Planeet is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje De Crew - Op weg naar de 9e Planeet duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . De Crew - Op weg naar de 9e Planeet staat in het Engels bekend onder de naam The Crew: The Quest for Planet Nine. De Crew - Op weg naar de 9e Planeet wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt De Crew - Op weg naar de 9e Planeet bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. De Crew - Op weg naar de 9e Planeet is winnaar van de Golden Geek Awards 2019 – Winnaars, Nederlandse Spellenprijs 2020 – Kennersprijs Winnaar, Speelgoed van het Jaar 2020 – Winnaars, Spellenbunker Spel van het Jaar 2020 – Familiespellen Winnaar, Gouden Ludo 2020 – Familiespel Winnaar. De Crew - Op weg naar de 9e Planeet is genomineerd voor de Kennerspiel des Jahres 2020 – Nominaties.

Koop De Crew - Op weg naar de 9e Planeet bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

De De Crew Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de De Crew Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.