Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Hoffmann, Rudi

Review van De Beer is Los

"De beer is los is een spannend, eenvoudig tweepersoonsspel. "

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

De beer is los! Maar ook de jager zit niet thuis bij de openhaard. Er is een hoop spanning in het bos. Wie pakt wie. Zelfs de houthakkers en de fazanten zijn hun leven niet zeker.

Het spel

Het spel, De beer is los! (Of Tally Ho in het Engels) (of Jag und Schlag, hoe het spel heette toen het in 1973 (!) uitgegeven werd) is een duel. Een tweepersoonsspelletje waarbij je de kans krijgt de jacht vanuit 2 perspectieven te zien.

De beer is los tweepersoons modulair speelbord team arlin 999 gamesHet spelbord bestaat uit een vierkant met 42 vakjes waar 41 kaartjes op liggen. Deze kaartjes zijn omgedraaid en zijn vossen, beren, jagers, fazanten, eenden, houthakkers en bomen, veel bomen.
Om de buurt mag je een kaartje omdraaien, de ene keer ben je de rode partij, de jagers en houthakkers, de andere keer ben je de blauwe partij, de vossen en beren. De houthakker, als hij omgedraaid is, mag bomen hakken en daardoor maak je de weg vrij zodat andere tegels die zijn omgedraaid vrij kunnen bewegen. De jager mag verticaal en horizontaal vrij bewegen maar mag alleen schieten in de richting van zijn loop en deze verandert niet van richting. De beer zet maar steeds 1 stap. De vos loopt ook vrij rond, horizontaal en verticaal en eet de eenden en fazanten op, die door beide partijen verplaatst mogen worden. De beer eet de jagers en de houthakkers, de jagers gaan achter de beer en de vossen aan, maar ook de eenden en fazanten. Het opeten of vangen of houthakken gebeurt door het kaartje te slaan en deze verdwijnt van het bord.

Als alle tegels zijn omgedraaid eindig de eerste ronde en wordt de buit geteld, van beide partijen.
Daarna worden de rollen omgedraaid, het bord weer klaar gezet en na deze ronde worden de punten van beide rondes opgeteld en is de winnaar bekend.De beer is los tweepersoons modulair speelbord team arlin 999 games

De sfeer

De beer is los is een spannend, eenvoudig tweepersoonsspel. In het begin is het een geluksspelletje maar op den duur wordt het een tactisch en strategisch spelletje. Dat dit spel al zo lang bestaat, maar niet echt heel bekend is, geeft aan dat het een stille klassieker is. Ben je een spellenliefhebber dan hoort dit spel eigenlijk standaard in je kast te liggen, vinden wij dan. Het is moeilijk te verkrijgen dus kan je hem nog ergens vinden dan raden we je aan het aan te schaffen. Dus op naar de spellenwinkels, de jacht is geopend.

Leuk om te weten

Nog een paar weetjes: Dit spel is ontworpen door Rudi Hoffmann. Deze man is in 1964 begonnen met het verzinnen van spellen en heeft in zijn leven 56 spellen verzonnen, hij is in 2008 overleden op 83 jarige leeftijd. Zijn zoon Rudi Hoffmann maakt ook spellen.

De beer is los wordt uitgegeven door 999 Games.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van De Beer is Los is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

"In het begin is het een geluksspelletje maar op den duur wordt het een tactisch en strategisch spelletje."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop De Beer is Los bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Beer Is Los, de

Omschrijving van De Beer is Los


De Beer is Los is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje De Beer is Los duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . De Beer is Los staat in het Engels bekend onder de naam Tally Ho!. De Beer is Los is ontworpen door Rudi Hoffmann en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt De Beer is Los bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop De Beer is Los bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.