Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

1-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Review van Between Two Cities Essential Edition

Heruitgave van Between Two Cities

"Op deze manier heb je eigenlijk een beetje 2 in 1"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Stonemaier Games steekt wat spellen in een nieuw jasje waaronder ook Between Two Cities met een in 2022 uitgegeven Essential Edition. Waar kennen we Stonemaier Games ook alweer van? De bekende reeks van Wingspan bijvoorbeeld, het avondvullende Scythe of bijvoorbeeld Libertalia, genomineerd voor spel van het jaar 2022. 

Between Two Cities - Essential Edition

Between Two Cities is bedacht door Ben Rosset en Matthew O’Malley en in 2015 al uitgegeven en kent inmiddels al de uitbreiding Capitals, die in 2017 verscheen. In deze review van Between Two Cities staan we voornamelijk stil bij het verschil tussen deze Essential Edition ten opzichte van de eerdere versie. Kijk voor de uitgebreide review en uitleg even terug naar onze eerdere review van dit spel, door hier te klikken

Zoek de verschillen!

Between Two Cities - Essential Edition
De doos is groter en fraaier geïllustreerd

Wat meteen opvalt is de nieuwe doos. Die ziet er toch wel iets aantrekkelijker uit dan de eerste, dus daar heeft illustrator Ossi Hiekkala mooi werk geleverd. De doos neemt wel ietsje meer plek in beslag dan de eerdere versie, maar ja, we hebben bij de Essential Edition ook iets meer ruimte nodig. Er zitten bijvoorbeeld landschapskaarten in , deze komen ook voor in de uitbreiding Capitals.

Deze landschapskaarten vormen de basis waar je je stad samen met je buurman op gaat bouwen. Als je deze goed bekijkt zie je gelijk de uitdaging want we hebben ineens te maken met rivieren en bergen, waar je natuurlijk geen gebouw op kunt zetten. De eerste tegel die geplaatst wordt moet op de landschapskaart komen verder heb je nog steeds de ruimte om een vierkant van 5×5 tegels te maken. Maar helaas moet het wel een vierkant blijven dus overleg goed met je buurman (in de plaats-fase, helaas niet ervoor)  hoe jullie de stad gaan maken. 

Between Two Cities - Essential Edition
De uitdaging met een landschapskaart.

Zijn jullie uitgekeken op de standaard variant, dan kun je ook de advanced versie spelen. Hierbij zitten districten, deze komen ook uit de uitbreiding Capitals. Hiermee ga je aan de slag om zoveel mogelijk van dezelfde tegels aan elkaar te leggen. Dat is natuurlijk wel een uitdaging want er zijn normaal gesproken al veel dingen om rekening mee te houden. Uiteindelijk kun je daar dus extra punten mee binnen harken. 

Between Two Cities - Essential Edition
Districten bij de Advanced speloptie

Verder heeft deze editie ook een scoreblokje dat ook nog dubbelzijdig is afgedrukt (daar houden we altijd van, scheelt weer wat bomen).

Gaat deze Essential Edition iets toevoegen?

Jazeker. En zeker als je de eerste editie en/of de uitbreiding Capitals nog niet hebt. Op deze manier heb je eigenlijk een beetje 2 in 1 dus daar zijn er heel blij mee. De doos zelf is verder goed georganiseerd met vakken en de landschapskaarten zitten in een zakje zodat het geheel netjes blijft. 

Between Two Cities is gewoon een heerlijk spel wat niet zo heel lang duurt, ongeveer 30 minuten. Wat leuk blijft is het mechanisme om samen te werken met je buurman of vrouw aan weerszijden maar toch zelf punten verdiend. Ook heel fijn dat je dit met maximaal 7 personen kunt spelen, want daar zijn niet zo heel veel spellen van (partspellen niet meegerekend). Nadeel met veel mensen is wel dat het soms iets chaotisch kan zijn omdat mensen dan ineens vergeten wat links en rechts is en je continu moet noemen naar welke kant we toe spelen. Dus met dat in gedachte is misschien met maximaal 5 mensen spelen het meest overzichtelijk.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Between Two Cities Essential Edition is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Between Two Cities Essential Edition bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Between Two Cities Essential Edition


Between Two Cities Essential Edition is een Familiespel dat door 1-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Between Two Cities Essential Edition duurt gemiddeld 30 minuten . Between Two Cities Essential Edition staat in het Engels bekend onder de naam Between Two Cities Essential Edition. Between Two Cities Essential Edition is ontworpen door Matthew O'Malley & Ben Rosset en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Stonemaier Games. .

Koop Between Two Cities Essential Edition bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.