Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-16 spelers

Leeftijd

Vanaf 15 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Asmodee

Asmodee

Review van Bezzerwizzer

"Leuk spel om te spelen in teams. "

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Bezzerwizzer is het meest populaire quizspel in Scandinavië. Sinds de pandemie zijn pubquizzen weer helemaal hip. Velen hebben met vrienden via zoom/skype/facetime meegedaan aan een zelfgemaakte pubquiz, maar met Bezzerwizzer hoef je de vragen en categorieën niet meer zelf te bedenken. 

Bezzerwizzer - Quiz
Inhoud

Hoe het werkt

Elke speelronde bestaat uit vier vragen per team. Ieder team pakt aan het begin van een ronde blind vier categoriestenen. Je mag zelf bepalen in welke volgorde je de categorieën legt. Met de eerste vraag kan je één punt scoren, met vraag twee scoor je twee punten enz. Dus je legt natuurlijk je beste categorie op plekje vier.
Anders dan bij veel andere triviaspellen, speel je Bezzerwizzer om te beurt. Dus eerst wordt bij ieder team vraag 1 gesteld, daarna vraag 2 enz. Als een speelronde voorbij is, worden alle categorieën weer in het witte zakje gestopt en pakt elk team weer vier nieuwe tegels.
Je speelt net zoveel ronden als dat het nodig is om de finish te bereiken.

Bezzerwizzer
Startopstelling

De doos wordt gebruikt als speelveld. De rand van de doos is het scoreveld.

Wat maakt Bezzerwizzer anders?

Elke speelronde krijgt ieder team één ‘zwapsteen’ en twee ‘bezzerwizzerstenen’. Elke tegel mag je per ronde éénmaal spelen.

  • Zwaptegel: Zie je bij een van de andere teams een categorietegel liggen die jouw team eigenlijk wel zou willen spelen? Speel dan als jouw team aan de beurt is je zwaptegel. Je mag dan een categorietegel van een team ruilen met een tegel van jezelf;
  • Bezzerwizzertegel: Speelt een andere team een categorie waar jouw team veel vanaf weet? Dan kan je deze tegel spelen. Je kan de tegel spelen nog voordat de vraag is voorgelezen of nadat de vraag is voorgelezen. Het team dat aan de beurt is beantwoord eerst de vraag, daarna mag het team dat de tegel heeft gespeeld zijn antwoord geven. Heeft het eerste team het goed? Dan gaan de punten gewoon naar dit team. Hebben zij het fout, maar het andere team het goed dan krijgen zij 3 punten als zij de tegel hebben gespeeld voordat ze de vraag wisten en anders 1 punt. Als zij het antwoord ook fout hebben dan gaan zij 1 plaats achteruit.
Bezzerwizzer
Een vragenkaartje en de speciale tegels

Conclusie

Omdat het spel herzien (2020) is, zijn de vragen goed te doen. Niets is irritanter dan een quiz uit 1975 met vragen over de Sovjet Unie en de DDR 😂. Zeker als je in een team speelt met twee of meer dan is het een leuke quiz. Vaak vind ik dit soort spellen het leukst in twee teams, maar omdat je de categorieën bij elkaar kan afpakken en mee kan spelen bij de vragen van een ander team is het juist wel leuker om met drie of vier teams te spelen. Ik vind het ook echt leuk dat er 20 verschillende categorieën zijn. Het spel bevat 3.000 vragen, dus vragen genoeg.

Bezzerwizzer wordt uitgegeven door Asmodee en kan vanaf 2 spelers gespeeld worden vanaf een jaar of 15.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Bezzerwizzer is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Ben jij een wandelende encyclopedie? Dan ben jij een echte Bezzerwizzer!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

— Sam

Koop Bezzerwizzer bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Bezzerwizzer

Omschrijving van Bezzerwizzer


Bezzerwizzer is een Familiespel dat door 2-16 spelers gespeeld kan worden vanaf 15 jaar. Een spelletje Bezzerwizzer duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Bezzerwizzer staat in het Engels bekend onder de naam Bezzerwizzer. Bezzerwizzer wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee. .

Koop Bezzerwizzer bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.