Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-7 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Rosenberg, Uwe

Review van Boonanza – Marco Boono

Uitbreiding op Boonanza

"Wordt een echte avonturier in Boonanza-stijl"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Bij de volgende personages gaat er vast een belletje rinkelen: Marco polo, Neil armstrong, Indiana Jones. Maar ken je ze ook als: Marco Boono, Neil Armboon en Indiana Boons? Stap eens in hun voetsporen en wordt een echte avonturier in Boonanza-stijl…

Kies je karakter en speel deze leuke uitbreiding van Boonanza, uiteraard gecombineerd met het basisspel Boonanza! Marco Boono kun je met 1-7 spelers spelen vanaf 10 jaar, en dit is 1 van de vele uitbreidingen. Dit spel duurt ongeveer 45 minuten, is uitgegeven door 999 Games en bedacht door Uwe Rosenberg ook wel bekend van New York Zoo, Agricola en PatchworkIn deze uitbreiding zit ook een solo en een 2 spelers variant.

Boonanza - Marco Boono

Hoe werkt deze uitbreiding?

Alles leg je klaar zoals je gewend bent om Boonanza te spelen. Verder ga je deze uitbreiding klaarleggen. Op tafel leg je neer: de startkaart ( Venetië ) 20 opdrachtenkaarten waarvan 4 open rechts naast de startkaart. En aan het eind, de doelkaart. Iedereen kiest een leuk personage, en deze zijn echt tè grappig! We hadden er al een paar genoemd maar daarnaast heb je dus ook nog Galileo Galiboon, Roald Amundboon, Horatio Nelboon, Howard Carboon en Alexander von Humboon. Als je (eindelijk) je keuze hebt kunnen maken zet je je poppetje op de startkaart.

Boonanza - Marco Boono
8 leuke karakters om uit te kiezen

Samen met je medespelers baan je je een weg over de opdrachten. Voor de voorste speler moeten altijd 3 opdrachtenkaarten liggen, zoniet dan draai je extra kaarten open van de opdrachtenstapel. In principe mag je op elk moment vooruit als je voldoet aan de opdracht op de kaart of die situatie doet zich op dat moment voor. Je hoeft dus zelf niet aan de beurt te zijn. Je kunt ook een opdracht overslaan door een munt te betalen. Maar ja het gunstigste is natuurlijk om de opdrachten gewoon te halen want die munten heb je natuurlijk ook weer nodig om te winnen.

Boonanza - Marco Boono
De rij met opdrachten wordt steeds langer totdat ze alle 20 achter elkaar liggen.

In fase 5 van de actieve speler (dit is een extra fase in dit spel) mogen alle spelers munten betalen om eventueel vooruit te kunnen komen. Op een gegeven moment kom je natuurlijk bij de doelkaart uit. Wat dan? Voor de stap naar de doelkaart moet de actieve speler minimaal 5 munten in zijn stapel hebben. Daarna is het spel klaar en alle andere spelers betalen munten voor het aantal stappen naar de doelkaart toe. Iedereen mag nog oogsten en daarna is het munten tellen geblazen!

Boonanza - Marco Boono
Met 29 opdrachtkaarten is de uitdaging elke keer anders

Een uitbreiding die wat toevoegt??

Ja dat zeker. Dit is onze tweede uitbreiding die we mochten reviewen, we hadden al eerder kennis gemaakt met Heilige Boontjes, die was ook heel leuk. En deze zeker ook, net weer even een doel extra. Normaal ben je al druk bezig met bonen vergaren, handelen en oogsten en nu moet je ineens iets extra’s in de gaten houden en dat is wel heel leuk. En eigenlijk ben je wel min of meer verplicht want als je jezelf niet omhoog werkt in die opdrachten dan volgt de straf later want dan moet je soms flink wat munten betalen. Erg leuk zijn ook de creatief gevonden karakters. Verder voegt het niets toe, het is niet zo dat je werkt met karaktereigenschappen (had misschien ook wel leuk geweest) maar het ziet er wel leuk uit op tafel. 

Dus zeker een leuke toevoeging bij het basisspel! 

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Boonanza – Marco Boono is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Boonanza – Marco Boono bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Boonanza – Marco Boono

Omschrijving van Boonanza – Marco Boono


Boonanza – Marco Boono is een uitbreiding op Boonanza. Boonanza – Marco Boono is een Familiespel dat door 1-7 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Boonanza – Marco Boono duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Boonanza – Marco Boono staat in het Engels bekend onder de naam Marco Bohno. Boonanza – Marco Boono is ontworpen door Uwe Rosenberg en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games & AMIGO. .

Koop Boonanza – Marco Boono bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Boonanza – Marco Boono is een uitbreiding op:

Een van deze spellen heb je nodig om Boonanza – Marco Boono te kunnen spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.