Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

80 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Feld, Stefan

Review van Bonfire

Waarom branden de vreugdevuren niet meer? Wij gnomen leven weliswaar niet in de steden maar hebben het licht wel nodig.

We gingen naar de volgende stad om antwoorden te vinden maar vonden slechts een enkele hoeder. Ze wilden dat we door het volbrengen van opdrachten onze goede wil tonen. Pas dan hebben ze er vertrouwen in en zullen ze de vreugdevuren laten ontbranden. Opgelucht gingen we op weg naar de eilanden.

Onderweg vernemen we dat andere gnomen in andere steden hetzelfde van plan zijn maar ik ben er zeker van dat WIJ dat het beste kunnen.

Foto Bordspel Bonfire 999 games

Stefan Feld is de auteur van dit spel. Vreugdevuur is in het Engels Bonfire en dat is dus ook het spel dat ik review. Op basis van het bovenstaande is dit niet een spel dat mij in eerste instantie zou bekoren. Maar wetende dat Stefan Feld toch wel een aantal prachtige spellen op zijn naam heeft (Macao, Trajan, het orakel van Delphi en natuurlijk Castles of Burgundy), ben ik toch heel benieuwd naar dit spel.

Bonfire kun je spelen met 1-4 spelers, duurt 70-100 minuten en is speelbaar vanaf 12 jaar. De speelduur zal zeker de eerste keren langer zijn omdat er een hoeveelheid aan icoontjes op de acties, de opdrachten en de gnomen. In het eerste spel hebben we regelmatig het boekje erbij moeten pakken wat de snelheid niet ten goede komt.

Foto Bordspel Bonfire 999 games

Spelverloop

In Bonfire speel je om beurten met de klok mee 1 spelbeurt. Je kunt daarbij kiezen uit 3 acties:

  • Je speelt een lottegel in je lotveld en neemt de actiefiches
  • Je voert een actie uit met een van je actiefiches
  • Je ontsteekt een vreugdevuur en stuurt een pupil naar de Hoge Raad.

Met de actiefiches kun je naar eilanden varen waar je opdrachten of hoeders ophaalt. Maar ook kun je wegdelen bouwen voor de optocht of het vreugdevuur bezoeken waar je acties, middelen of portalen ontvangt. Als laatste kun je een gnoom naar je stad halen. En deze puzzel moet je optimaliseren. En dat heeft best wat voeten in aarde, zeker in de eerste spellen.

Foto Bordspel Bonfire 999 games

Conclusie

Bonfire is een spel dat echt goed in elkaar zit. Maar het is ook een Feld zoals een Feld hoort te zijn en daar past 1 woord bij namelijk puntensalade. De eerste keer ga je aan de slag en heb je geen idee wat je aan het doen bent. Het is een puzzel hoe je met de beschikbare middelen en acties, je punten weet te optimaliseren. Het thema is erop geplakt. Ik had tijdens het spel echt geen idee dat ik een gnoom was die bezig was om portalen aan te leggen en opdrachten uit te voeren.

Het opzetten van Bonfire kost best een beetje tijd maar het leuke is wel dat het verloop door de volgorde van de lot-tegels en de veelheid aan opdrachten telkens anders is dus de herspeelbaarheid is groot.

Foto Bordspel Bonfire 999 games

Het spelregelboek is netjes en overzichtelijk. De laatste 4 bladzijden geven veel inzicht over de kaartjes en de verschillende symbolen dus die zul je in het begin echt nodig hebben!

Gaat deze nog veel op tafel komen? Weet ik niet. Het is een spel dat echt goed in elkaar zit maar het moet je ook wel een beetje pakken.

Spellenbunker Reviewer Hilbert

Deze review van Bonfire is geschreven door Hilbert.
Lees alle reviews van Hilbert

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Bonfire bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Bonfire

Omschrijving van Bonfire


Bonfire is een Expertspel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje Bonfire duurt gemiddeld 80 minuten en scoort qua moeilijkheid 3.5 ster(ren) . Bonfire is ontworpen door Stefan Feld en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. .

Koop Bonfire bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671031691686", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000022971948","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Bonfire%20Bordspel","linkSubId":""};

Uitbreidingen op Bonfire

Deze spellen kun je samen met Bonfire spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.