Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Asmodee

Asmodee
Ontwerper(s)

Almes, Scott

Review van Boomerang – Europe

In het spel Boomerang Europe reis je door Europa van bestemming naar bestemming. Net zoals bij een Boomerang komt alles wat je weggooit net zo hard weer bij je terug! Door slim te kiezen wat je weggooit en in te spelen op wat je terugkrijgt kun je het spel winnen.

Je speelt het spel met 2 tot 4 spelers en het spel duur in totaal 4 rondes.
Op het scoreblad kun je aan het eind zien wie het meeste punten heeft verzameld.

In de doos vind je 28 speelkaarten, 4 potloden, een stapel scoreblaadjes en de speluitleg.

Boomerang Europe Inhoud
Inhoud

Spelverloop

Iedere speler ontvangt 7 kaarten. Je legt één kaart gedekt neer en geeft de andere 6 aan de speler rechts van je. Je krijgt zelf dus 6 kaarten van de speler links van je.
Uit deze zes kaarten kies je er één, en die leg je open naast je gedekte kaart. Je krijgt dus uiteindelijk je eigen kaarten weer in handen, echt het boomerang-effect!

Boomerang Europe Kaarten
Kaarten

Op het eind van het doorgeven heb je 7 kaarten voor je liggen, één gedekt en 6 open.
Met deze kaarten verdien je punten. Op je scoreblad kun je voor deze ronde punten invullen. Er zijn in totaal 4 rondes waarin je kaarten doorgeeft tot je er 7 voor je hebt liggen.

De kaarten

Op de kaart staan een aantal dingen die van belang zijn:

  • op elke kaart staat een letter of leesteken (unieke aanduiding per land);
  • op elke kaart staat de naam van het land;
  • op elke kaart staat een cijfer van 1 tot 7;
  • op sommige kaarten staat een vervoersmiddel zoals een auto, fiets of vliegtuig;
  • op sommige kaarten staat een groen vakje met een eten of drinken en een cijfer ernaast;
  • op sommige kaarten een blauw vakje met een activiteit. Er is een berg, een viool, een pilaar en een schilderij.

Je kan dus een kaart treffen met waar naast een land, letter/leesteken en cijfer een auto en drinken op staat, of naast een land, letter/leesteken en cijfer een viool en een blok kaas (in het groen).

Boomerang Europe Na een aantal ronden
Halverwege het spel

Punten scoren

Nu je weet hoe het spel zich ontvouwt wil je natuurlijk weten welke kaarten je moeten kiezen bij en waarom! De eerste manier waarop je punten scoort is door het verschil te nemen tussen je eerste en je laatste kaart. Heb je een kaart met het getal 7 er op als eerste gedekt neergelegd en staat op je laatste kaart het cijfer 2, dan verdien je 5 punten. Deze kan je per ronde invullen in de rij van de boomerang.

Als je al je 7 kaarten hebt liggen kan je niet onbeperkt eten en drinken. Zijn je groene vakjes bij elkaar opgeteld 7 punten waard heb je geluk, je houdt alle punten. Zijn het er mee? Dan word je er misselijk van en mag je maar de helft houden. Heb je 10 punten als je de groene vakjes optelt mag je er dus 5 houden, de helft. Je vult deze punten per ronde in naast het groene vraagteken.

Je verdient ook punten door vervoersmiddelen compleet te maken. Twee kaartjes met een auto levert je bijvoorbeeld +3 op. Je mag meerdere vervoersmiddelen inzetten, je kan dus twee auto’s en ook twee trams sparen. Zolang ze compleet zijn krijg je er punten voor. Je vult per ronde de punten in naast het gele verkeersbord.

Je kan elke ronde voor één blauwe activiteit punten scoren.  Kijk hoeveel van je gekozen activiteit op tafel ligt, ook bij andere spelers. Op je scoreblad mag je elke ronde één keer punten invullen. Het aantal punten ligt aan het aantal kaarten en spelers. Op het scoreblad staat hoe je dit uitrekent.

Al deze punten scoor je per ronde. Na 4 rondes vul je het totaal van elke categorie in.

Bonuspunten

Aan het eind van het spel kan je bonuspunten verdienen. Dit doel bereik je door slim door Europa te reizen. Voor elk land dat je bezoekt tijdens de rondes mag je de bijbehorende letter/leesteken doorstrepen. Wie als eerste een regio volledig bezocht heeft krijgt bonuspunten! Door de kleuren op het scoreblad zie je precies welke landen bij elkaar horen. De eerste die een regio volledig bezoekt krijgt de bonus. Daarnaast kijk je aan het eind van het spel wie de meeste landen bezocht heeft. Deze speler krijgt 7 punten, de nummer twee krijgt 3 punten en de nummer drie krijgt één punt.

Tel de scores op en kijk wie de meeste punten heeft!

Boomerang Europe Kaartspel

Conclusie

Boomerang Europe is een leuk en overzichtelijk kaartspel dat je makkelijk uitleg en speelt. De rondes gaan snel en doordat je tegelijk speelt zit je nauwelijks op elkaar te wachten. Het doorgeven en kiezen van kaarten lijkt makkelijk, maar hoe meer je beseft welke routes je wilt lopen hoe meer je nadenkt over je keuzes. Kies je ervoor om snel landen te bezoeken en accepteer je dat je punten misloopt op andere vlakken? Ga je voor de gebalanceerde aanpak en probeer je overal goed te scoren? Als je door hebt wat je tegenspeler wil bereiken pak je misschien wel zijn kaart ook al heb je er niks aan. Kortom, er is een hoop te kiezen qua tactiek. Het design van de verpakking (die mooi op maat is) en het design van de kaarten maken de beleving compleet.

Boomerang Europa is bedacht door Scott Almes en wordt uitgegeven door Matagot/Asmodee.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Jonathan

Deze review van Boomerang – Europe is geschreven door Jonathan.
Lees alle reviews van Jonathan

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Boomerang – Europe bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Boomerang – Europe


Boomerang – Europe is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Boomerang – Europe duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Boomerang – Europe is ontworpen door Scott Almes en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee & Matagot. .

Koop Boomerang – Europe bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671029651683", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000070377041","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Boomerang%3A%20Europe","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.