Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games

HABA

HABA

Review van Spookslot

"Kan jij ontsnappen aan het SPOOK ..."

— Rood met Witte Stippen

Spookslot van 999 Games is een spel voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar. Het spel duurt ongeveer 30 minuten. In Spookslot ga je op zoek naar vreemde “dingen” in het kasteel en probeer je de exit te bereiken om aan het spook te ontsnappen.

Gameplay

Bij een spel tot 4 spelers kiest elke speler 2 onderzoekers. Bij 5 of 6 spelers kiest elke speler 1 onderzoeker. Elke speler start aan de bovenverdieping en gaat om de beurt dobbelen. In je beurt rol je de dobbelsteen en verplaats je slechts 1 van je onderzoekers met het aantal gerolde stappen. Je mag het gerolde cijfer dus niet verdelen over 2 onderzoekers. Als je onderzoeker eindigt op een geel, blauw of groen veld dan ben je veilig en mag de volgende speler de dobbelsteen rollen. Eindig je echter op een rood veld of op een trede van de trap, dan wordt het SPOOK geactiveerd. De speler moet dan op het spook drukken waardoor een kogel naar beneden valt en 1 van 4 vallen actief wordt. Deze 4 vallen zijn de trap, de boekenkast, het portret en de bijl.

Je weet nooit op voorhand welke val zal worden geactiveerd. Staat je onderzoeker op een veld van de geactiveerde val, dan moet deze terug naar het dichtstbijzijnde blauwe veld achter hen. Wanneer een speler het SPOOK rolt met de dobbelsteen zal deze ook een val activeren. Dit geldt enkel wanneer er een speler op een rode gevarenzone staat. Is dit niet het geval dan mag de speler een 2e maal rollen. Om uit het kasteel te ontsnappen moet een speler op het exit-vak terecht komen. Om het exit-vak te mogen betreden moet deze speler exact het aantal ogen gooien om hier op te eindigen. Vb als een speler 2 vakjes verwijderd is van de exit dan moet deze speler het cijfer 2 rollen. Indien dit niet lukt, blijft hij/zij op hun vakje staan. De speler die als eerste met alle onderzoekers de exit bereikt, wint het spel.

Conclusie

Spookslot van 999 Games ziet er zeer mooi uit eens het is opgezet. Het opzetten zelf duurt wel even. Dat is dan ook het enige minpuntje die ik kan bedenken. Gelukkig is de montage handleiding heel duidelijk te volgen met afbeeldingen. Spookslot is zowel voor de jongere als oudere kinderen zeer leuk om te spelen. De regels zijn makkelijk en duidelijk. Het mechanisme van de vallen werkt ook super goed. Spookslot is een echt familiespel waar de geluksfactor een vrij grote rol speelt. Dat je op het einde het exact aantal vakjes moet gooien zorgt ervoor dat het dan ook telkens spannend blijft.

Voor wie houdt van een mooi uitziend familiespel is dit zeker een aanrader.

 

Deze review van Spookslot is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Voor wie houdt van een mooi uitziend familiespel is dit zeker een aanrader."

— Rood met Witte Stippen

Koop Spookslot bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Spookslot

Omschrijving van Spookslot


Spookslot is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Spookslot duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Spookslot staat in het Engels bekend onder de naam Ghost Castle. Spookslot is ontworpen door Marvin Glass & Geoffrey Hayes en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games, Buffalo Games, Crown & Andrews Ltd., Denys Fisher Toys, Editrice Giochi, Flair Games, Goliath Games, GP Games, El Greco, HABA, MB Giochi, MB Jeux, MB Juegos, MB peli, MB spel, MB Spellen, MB Spiele, Milton Bradley, Nilco S.A. & Toltoys. .

Koop Spookslot bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.