Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Tucker’s Fun Factory

Tucker’s Fun Factory
Ontwerper(s)

Wrede, Klaus-Jürgen

Review van Calavera

Calavera is een leuk en tactisch dobbelspel. Eentje waar je niet alleen met jezelf bezig bent, maar ook je tegenstander lekker dwars kunt zitten.

Spelverloop

Om de beurt mag je met de dobbelstenen gooien. Je mag per beurt maximaal 3 keer gooien. Je beslist zelf welke dobbelstenen je kiest en welke je opnieuw gooit. En eerder weggelegde dobbelstenen mag je later ook weer meegooien als je dat wilt.

Als je klaar bent met gooien kies je hoe je ze gaat inzetten. Kies je voor kleur kruis je per dobbelsteen in die kleur een vakje aan. Heb je een joker gegooid dan kun je die inzetten voor een willekeurige kleur. Maar let op: je mag ze niet combineren met een kleur die je gegooid hebt. Dus je kiest of een kleur of voor alle joker.

Calavera - bordspel -Tucker's Fun Factory

Gooi je een schedel, dan mag je die dobbelsteen deze beurt niet gebruiken. Aan het eind van je beurt kruis je vakjes aan zoals gebruikelijk, maar omdat je een schedel hebt gegooid, moeten je medespelers ook iets aankruisen op hun scoreblad. Zij moeten kiezen uit de dobbelstenen die jij niet hebt gebruikt. Gooi je 3 of meer schedels, dan mag je helemaal niets aankruisen. Je tegenstanders moeten jouw dobbelresultaat gebruiken.

Je kunt extra punten verdienen met de bonuslijnen.

Kom je in het grijze gebied op je scoreblad, dan heb je een probleem. Dan krijg je nog maar heel weinig punten of zelfs minpunten. Probeer daarom je rij op tijd te bevriezen door een bepaald aantal jokers te gooien.

Wanneer een van de spelers in alle rijen punten heeft bevroren, eindigt het spel en degene met de meeste punten wint.

Calavera - bordspel -Tucker's Fun Factory

Conclusie

Calavera, uitgegeven door Tucker’s Fun Factory, is een aanrader voor liefhebbers van dobbelspellen. Het heeft veel bekende elementen, maar in dit spel kun je je tegenstanders ook lekker dwars zitten.

Het zit in een mooi stevig doosje, waar je de binnenkant als een la uitschuift. Mooi vormgegeven!

Je speelt het spel met 2-4 spelers vanaf 8 jaar en een potje duurt ongeveer 20 minuten.

Reviewer Dani

Deze review van Calavera is geschreven door Dani.
Lees alle reviews van Dani

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Calavera bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Calavera is eenvoudig: iedere speler moet zoveel mogelijk kruisjes op zijn of haar scoreblad plaatsen. Hoe meer kruisjes, hoe meer punten. Maar ben je te inhalig en schiet dan verspeel je misschien wel je punten! Kies de beste worpen en zet je kruisjes op de juiste plekken op de scorekaart, dan win je Calavera!

Videos over Calavera

Omschrijving van Calavera


Calavera is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Calavera duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Calavera is ontworpen door Klaus-Jürgen Wrede en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Tucker’s Fun Factory. Je koopt Calavera bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Calavera bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1599748909860", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000009514470","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Calavera%20%28NL%29","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.