Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Asmodee

Asmodee

Review van Camel Up – Second Edition

Heruitgave van Camel Up

Wat zit er op de rug van een kameel? Een kameel, tenminste in het spel Camel up van Steffen Bogen uitgegeven door 999 games.

In Camel up draait het om kamelenraces en waar geracet wordt daar worden weddenschappen afgesloten. Het leuke aan Camel up is dat je het met 8 personen kan spelen, ieder zijn eigen rol (van Sjeik tot roodharige Britse ontdekkingsreizigster). De racekamelen zijn alleen wel bijzonder, ze kruipen op of onder elkaar. Soms wordt de stapel 5 kamelen hoog en wie de winnaar van de race wordt is dan tot het einde onzeker. In Camel up 2.0 zijn er zelfs schurkenkamelen die opeens de tegenovergestelde richting op rennen.

De races worden gehouden rond een 3d piramide waar dobbelstenen uit te voorschijn getoverd kunnen worden. De complete race is verdeeld in etappes. De dobbelstenen bepalen welke kameel zich mag verplaatsen. In je beurt mag je kiezen, of je een kameel vooruit laat gaan, dat levert je geld op of je plaatst een kaartje op het parcours waardoor je ook geld kan verdienen en zelfs de race kan beïnvloeden, je kan er ook voor kiezen een uitslag van een etappe te voorspellen of zelfs de einduitslag, wat natuurlijk het meeste geld opbrengt.

Camel up is een spel voor alle leeftijden. De races verlopen grillig en zorgen voor heel wat spanning en vertier. Er zijn een hoop factoren die de etappes beïnvloeden zodat het tot het eind spannend blijft wie er het meeste geld scoort en daardoor ook het spel wint.

Een klein weetje voor ons als Nederlanders, het zijn eigenlijk dromedarissen die racen maar daar hebben ze geen woord voor in het Engels , Dromedarissen Up ligt niet zo lekker in het gehoor vandaar Camel up.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Camel Up – Second Edition is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Camel Up – Second Edition bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Camel Up – Second Edition

Omschrijving van Camel Up – Second Edition


Camel Up – Second Edition komt uit de Camel Up Spelfamilie. Camel Up – Second Edition is een Familiespel dat door 3-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Camel Up – Second Edition duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Camel Up – Second Edition wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee. Je koopt Camel Up – Second Edition bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Camel Up – Second Edition is winnaar van de Spiel des Jahres 2014 – Winnaar. Camel Up – Second Edition is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2015 – Familieprijs Nominaties, Deutscher Spiele Preis 2014 – Nominaties.

Koop Camel Up – Second Edition bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594365422767", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000113863799","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Camel%20Up%20-%20Bordspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

Uitbreidingen op Camel Up – Second Edition

Deze spellen kun je samen met Camel Up – Second Edition spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.