Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Geronimo Games

Geronimo Games
Ontwerper(s)

Danede, Thomas

Review van Candy Lab

"Ben je ook zo’n lekkere zoetekauw en hou je wel van een snel pestspelletje, dan is Candy Lab iets voor jou."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Ken je Sjakie en de chocoladefabriek nog? Met Willy Wonka en de Oempa-Loempa’s en waar zoveel zoetigheid werd gemaakt dat je tanden er in het echt waarschijnlijk al na een paar minuten uitgevallen waren 🍭🍬🍫😋 Het lijkt de inspiratie te zijn geweest voor Candy Lab, want de doos en het spel zelf doen er namelijk erg aan denken.

Candy Lab

In Candy Lab werken alle spelers in de zuurstokfabriek. Je bent druk bezig orders te verwerken door de juiste combinaties van zuurstokken te verzamelen. Wie dat uiteindelijk het beste heeft gedaan wordt gekroond tot meesterinpakker en wint zijn gewicht in snoep!  

Maar hoe zit het met jou? Ben je ook zo’n lekkere zoetekauw en hou je wel van een snel pestspelletje, dan is Candy Lab iets voor jou. Misschien win je zelfs wel de Gouden Zuurstok.

Candy Lab kun je met 2-4 personen spelen en is al te doen  vanaf 8 jaar en ouder. Een spelletje duurt niet zo lang, ongeveer 15 minuten. In Nederland wordt het spel uitgegeven door Geronimo Games. De bedenker is Thomas Danede.

Het spel is supereenvoudig en heeft zoals gezegd een hoog pestgehalte. De doos is lekker stevig en ziet er kleurrijk uit. Over de inhoud zijn we snel klaar. Een hele berg zuurstokken in diverse kleuren, een stapel orderkaarten en per speler een overzichtskaart. Ook het materiaal is goed stevig en dat verdient bij ons altijd een dik pluspunt.

Candy Lab

Lopendebandwerk

Als alles is klaargelegd volgens de spelregels dan liggen alle zuurstokken in het midden van de tafel. Dit is de lopende band van de fabriek waar alle spelers hun orders gaan pikken. Dit doen ze met hun orderkaarten die ze in hun hand hebben. Daarop staan combinaties van zuurstokken die je van de lopende band moet verzamelen. De kaarten zelf en de zuurstokken leveren punten op.

Candy Lab

In je beurt heb je de keuze uit één van de volgende 3 acties:

1: Speel een kaart uit je hand om een order af te handelen – De zuurstokken moeten precies in volgorde in de rij liggen als afgebeeld op je kaart. Je mag wel je kaart draaien. Schuif de rij zuurstokken daarna weer tegen elkaar aan. Op de zuurstokken die je pakt staan verschillende effecten, deze mag je in een volgorde naar keuze uitvoeren. Hier zit de pestfactor. Van de vijf opties zijn er vier waarmee je een ander flink kan tegenwerken. 

2: Leg 1-3 zuurstokken terug – Dit wil je natuurlijk vermijden maar je zult zien dat je er niet aan ontkomt. Door zuurstokken terug te leggen op de lopende band mag je nieuwe orderkaarten pakken overeenkomstig de totale waarde van de zuurstokken die je terug legt.

3: Trek een kaart van de trekstapel – Als spelers optie 1 en 2 niet kunnen uitvoeren moeten ze voor deze optie gaan en een nieuwe orderkaart pakken. 

Het spel eindigt direct in de volgende 2 gevallen…iemand pakt de laatste zuurstok of iemand trekt de laatste orderkaart. Heb jij uiteindelijk de meeste punten, ga dan snel op de weegschaal staan en claim jouw gewicht in snoep en vier je overwinning als een echte Oempa-Loempa!

Candy Lab

Wat vinden wij van al die zuurstokken?

Wij vinden Candy Lab een lekker vlot spel. Elke beurt voer je één actie uit en dan is de volgende alweer aan zet. Lekker overzichtelijk dus. Het spel ziet er verder vrolijk uit met al die zuurstokken. Voor ons zou dit echt een spelletje zijn om op te warmen of om mee af te sluiten. 

Het is goed toegankelijk voor minder ervaren spelers. Heel weinig regels en ook zo klaargelegd. Je moet wel tegen wat gepest kunnen. Zo sta je er goed voor en voor je het weet ben je weer punten kwijt. Dit gaat tijdens het spel continu heen en weer.

Als je daar niet zo van houdt dan zal dit spel je waarschijnlijk minder aanspreken. Heb je er geen moeite mee om een zuurstok tussen de ander z’n spaken in te steken dan is dit een leuke optie voor je.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Candy Lab is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Candy Lab bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Candy Lab

Omschrijving van Candy Lab


Candy Lab is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Candy Lab duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Candy Lab staat in het Engels bekend onder de naam Candy Lab. Candy Lab is ontworpen door Thomas Danede en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Funnyfox, Arrakis Games, Cranio Creations, Geronimo Games & Hobby Japan. .

Koop Candy Lab bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667901159194", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000080717456","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Candy%20Lab%20Kaartspel%20Geronimo%20Games","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.