Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 13 jaar

Speelduur

35 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Jumbo

Jumbo
Ontwerper(s)

Rubio, Unai

Review van Caper

"Stel je eigen dievenbende samen en rust ze uit met de allerbeste uitrusting die er is"

— Jeroen & Rianne

Van de lokale antiekzaak overvallen tot het Louvre leegplunderen. Durf jij het aan? Stap dan in de schoenen van een echte bendeleider. Stel je eigen dievenbende samen en rust ze uit met de allerbeste uitrusting die er is. Kies je doel en ga ervoor. Steel diamanten en schilderijen. Bewijs jij met Caper dat jij de beste dievenbende leidt?

Caper is een kaartspel voor 2 tot 4 spelers. Er zijn verschillende spelvarianten mogelijk voor 2, 3 of zelfs 4 spelers. Het spel is ontworpen door Unai Rubio, geïllustreerd door Emrich en uitgegeven door Jumbo. Het spel kan gespeeld worden met spelers vanaf 12 jaar en de spelduur ligt rond de 30 minuten.

Doel van het spel

In Caper vorm je een team van Dieven en voorzie je ze van de juiste uitrusting om in verschillende steden te gaan roven. Door op rooftocht te gaan kun je punten behalen. Degene met de meeste punten wint het spel.

Caper Kaartspel Review Spellenbunker

Hoe speel je Caper?

Caper bestaat uit 6 speelrondes waarbij in de oneven rondes dievenkaarten en in de even rondes uitrustingskaarten worden gespeeld. Je begint door een stad te kiezen: Parijs, Rome of Londen. Dit beslist de moeilijkheidsgraad en met welke kaarten je het spel gaat spelen. Vervolgens leg je 3 locatiekaarten neer. Deze locaties ga je beroven. Op de kaarten staat een beloning vermeld.

De speelronde begint door de hoeveelheid kaarten (dievenkaarten in de oneven en uitrustingskaarten in de even rondes) die aangegeven staat op de rondeteller, uit te delen. De eerste ronde begint met dievenkaarten. In jouw beurt moet je één dievenkaart aanleggen bij een locatie. Kies wijs want de rest van je handkaarten ruil je met je tegenstander. Dit blijf je doen tot de kaarten op zijn, dan begint de volgende ronde.

Caper Kaartspel Review Spellenbunker

 

De volgende ronde is de uitrustingsronde. In deze ronde krijg je de door de rondeteller aangegeven hoeveelheid uitrustingskaarten. Deze kun je op een dievenkaart leggen om de dief te voorzien van uitrusting. Je kunt er ook voor kiezen om de kaart af te leggen, hier krijg je dan een munt voor. Deze munten kun je gebruiken om de betere uitrustingskaarten neer te leggen, deze kosten namelijk geld.

Op alle kaarten staan iconen met de functies van de kaarten. Zo staan er op sommige kaarten het caper-icoon. Degene met de meeste capers op een locatie wint aan het eind van het spel de beloning van deze locatie. Ook zijn er icoontjes met gestolen goederen. Als je een set van gestolen goederen verzameld win je extra punten. Er zijn zo verschillende methodes om de winst te behalen.

Caper Kaartspel Review Spellenbunker

Het spel is afgelopen wanneer de laatste kaart van de laatste rond neergelegd wordt. Dan worden de punten bij elkaar opgeteld en degene met de meeste punten wint.

Conclusie

Caper is een mooi ontworpen kaartspel met een hoop mogelijkheden. Er zijn een hoop verschillende iconen waardoor je je gedachten en focus er goed bij moet houden. Gelukkig zit er bij het spel een prachtig ontworpen catalogus bij waar de betekenissen van alle iconen overzichtelijk worden weergegeven.

De verschillende mogelijkheden om punten te verdienen maakt het spel erg interessant en zal het niet snel saai worden. Tevens is het erg leuk dat je elkaar echt dwars kunt zitten.
Houd jij van spellen waarbij je meerdere mogelijkheden en tactieken hebt maar niet al te complex is? Dan is Caper een aanrader voor jou.

Deze review van Caper is geschreven door Jeroen & Rianne.
Lees alle reviews van Jeroen & Rianne

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"De verschillende mogelijkheden om punten te verdienen maakt het spel erg interessant en zal het niet snel saai worden"

— Jeroen & Rianne

Koop Caper bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Caper

Omschrijving van Caper


Caper komt uit de Caper Spelfamilie. Caper is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 13 jaar. Een spelletje Caper duurt gemiddeld 35 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Caper is ontworpen door Unai Rubio en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Jumbo. Je koopt Caper bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Caper bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594365610078", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000123967035","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Caper","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

De Caper Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Caper Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.