Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 14 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Wood, Josh

Review van Cat Lady

In Cat Lady wi je zoveel mogelijk katten verzamelen om punten te scoren, maar de katten moet je ook allemaal kunnen voeren en als je ook nog verschillende speeltjes voor ze verzameld zijn ze helemaal gelukkig. 

Cat Lady
Inhoud

Spelverloop

Schud de kaarten en leg een veld van 3×3 kaarten open, met daarnaast drie ‘Stray Cats’.

Cat Lady - Startopstelling
Startopstelling

Als je aan de beurt bent, kies je een kolom of een rij uit. Deze drie kaarten zijn nu van jou. Hierna vul je het speelveld weer aan met drie nieuwe kaarten en boven de gekozen rij of kolom plaats je de grijze kat, deze kat blokkeert de rij/kolom.

De volgende speler kiest nu een rij of kolom uit, hij mag de rij/kolom die geblokkeerd wordt door de grijze kat niet pakken. Je speelt net zolang tot er geen kaarten meer zijn. Daarna wordt de score berekend.

Verschillende kaarten

KAT: Katten leg je meteen open voor je neer, op het kaartje zie je altijd hoeveel punten deze kat je oplevert, mits je deze voedt. (Lukt dit niet, dan levert het je aan het eind van het spel 2 minpunten op);

Cat Lady
Verschillende katten

VOEDSEL: voedselkaarten leg je nadat je ze het gepakt direct af in ruil voor een corresponderend blokje (bijv. tonijn = blauw). De speler die aan het eind van het spel het meeste voedsel overheeft, krijgt twee minpunten (vanwege voedselverspilling);

Cat Lady - Voedsel
Voedselkaarten

SPEELTJES: Hoe meer verschillende soorten speeltjes je verzameld hoe meer punten;
COSTUME: Heb jij de meeste costumes verzameld? Dan ontvang je 6 punten, maar als je er nul hebt aan het eind van het spel ontvang je twee minpunten.

Cat Lady
Toys & Costumes

SPRAY BOTTLE: Deze kaart kan je gebruiken om de grijze kat te verjagen. Je mag deze aan het begin of aan het eind van de beurt gebruiken;
LOST CAT: Als je twee “lost cat”-kaarten hebt, mag je deze inleveren voor 2 overwinningspunten of je kan een van de drie Stray Cats pakken (deze leveren je mogelijk extra punten op;
CATCIP: Voor deze kaart geldt hoe meer je ervan hebt hoe beter, 1 kaart levert je namelijk 2 minpunten op, maar 2-3 of meer dan 4 leveren je extra punten op per gevoede kat.

Zoals je ziet, kan je op verschillende manieren overwinningspunten bij elkaar verdienen, maar als je niet goed oplet kan het ook maar zo zijn dat je minpunten pakt.

Cat Lady

Conclusie

Cat Lady is een grappig kaartspel, dat me zeker heeft verrast. Je legt het spel snel uit en je speelt het ook lekker vlot. De eerste keer zit je een beetje te puzzelen, omdat je niet zo goed weet welke kaarten nou handig zijn om te pakken, maar hoe vaker je speelt hoe slimmer je speelt.

De vormgeving is erg leuk, je ziet dat er veel tijd aan is besteed, zo heeft elke kat bijvoorbeeld een andere naam.

Ik mis alleen een scoreblokje. Het zou handig zijn als dit erbij zou zitten, nu zat ik toch een beetje onhandig te doen op een blaadje om de punten van iedereen bij elkaar op te tellen.

Cat Lady wordt in het Engels uitgegeven door AEG en is bedacht door Josh Wood. Je speelt Cat Lady met 2-4 spelers in ongeveer een half uurtje.

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Cat Lady is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Cat Lady bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Cat Lady

Omschrijving van Cat Lady


Cat Lady is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 14 jaar. Een spelletje Cat Lady duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Cat Lady is ontworpen door Josh Wood en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Alderac Entertainment Group. .

Koop Cat Lady bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.