Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

40 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Review van Chai

Kopje thee? In Chai is iedere speler een thee-koopman en zoek je de juiste ingrediënten om de perfecte smaak te creëren. Je doet inkopen op de markt om de bestellingen van je klanten te kunnen klaarmaken. Iedere koopman heeft zijn eigen specialisme: rooibos, groene, oolong, zwarte of witte thee.

In je beurt heb je de keuze uit een aantal acties die je kunt doen:

  1. Je gaat naar de markt en koopt hier de ingrediënten die je nodig hebt voor jouw bestellingen. De markt heeft een heel leuk mechanisme: liggen er dezelfde ingrediënten naast elkaar dan krijg je deze allemaal voor de prijs van 1. Overgebleven ingrediënten op het marktbord schuiven daarna allemaal door naar links en de lege plekken worden weer opgevuld, waardoor er steeds weer andere ingrediënten beschikbaar zijn.
  2. Kies toevoegingen zoals melk, suiker & honing die je nodig hebt voor je orders.
  3. Reserveer een klant uit de openliggende klanten-orders en speel een actiekaart.

Chai Deluxe Bordspel Steeped Games Thee Spellenbunker

Aan het einde van iedere beurt kun je je bestelling voltooien door de juiste ingrediënten in een van de beschikbare theekopjes te doen. Zijn alle theekopjes vol, dan is de ronde voorbij en gaat de temperatuur een stapje omhoog. Het spel eindigt in de ronde dat de temperatuur 100 graden heeft bereikt.

Aan het eind van het spel tel je de punten die je krijgt voor je voltooide bestellingen + het geld dat je overhebt bij elkaar op, en, je raadt het nooit, de speler met de meeste punten wint het spel.

Chai Deluxe Bordspel Steeped Games Thee Spellenbunker

Chai heeft overzichtelijke en eenvoudige regels, prachtig artwork en kwalitatief goede onderdelen, of zoals ze het bij Steeped Games zelf noemen ‘quali-tea’. In de spelregels zijn ook extra regels opgenomen voor een moeilijke, makkelijkere, solo en coöp-versie.

Wij spelen de Deluxe versie + de optionele Playmat, dus de foto’s die we hebben gemaakt kunnen wat afwijken van de standaard editie. De extra’s in de deluxe-versie zijn o.a.30 metalen muntjes, een insert , metalen startspeler fiche, jokers, extra speelkaarten en een luxe afwerking van de doos.

Chai is een strategisch familiespel voor 1 tot 5 spelers vanaf 8 jaar en duurt, afhankelijk van het aantal spelers, een minuut of 40.

Chai Deluxe Bordspel Steeped Games Thee Spellenbunker

Een paar maanden geleden is er een zeer succesvolLe Kickstarter campagne geweest van de uitbreiding( High Tea ) & een herdruk van het spel. Chai is momenteel lastig verkrijgbaar, maar op de gamefound website zijn het spel en de uitbreiding nog te bestellen.

Bedankt Dan & Connie Kazmaier, de ontwerpers van Chai, dat jullie ons hebben geholpen om aan een exemplaar van dit hele fijne spel te komen!

https://steepedgames.com

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Chai is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Chai bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Chai

Omschrijving van Chai


Chai is een Familiespel dat door 1-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Chai duurt gemiddeld 40 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Chai is ontworpen door Dan Kazmaier & Connie Kazmaier en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Steeped Games. Je koopt Chai bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Chai bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594367777635", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000132601906","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Chai%20Deluxe%20Edition%20%28Engelstalig%29","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.