Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 7 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Gamefantry, The

Gamefantry, The

Spelmakerij, De

Spelmakerij, De
Ontwerper(s)

Vertegaal, Matthijs

Review van Chameleon

Chameleon, uitgegeven door The Gamefantry, is een leuk eenvoudig dobbelspel voor even tussendoor. De kameleons hebben honger en proberen hun buikje vol te eten, maar pas op voor de overvliegende arenden!

Spelverloop

Leg het scoreblokje klaar, leg alle dobbelstenen in het midden van de tafel en dan kan het spel beginnen.

Foto kaartspel Chameleon

Wanneer je aan de beurt bent, gooi je alle dobbelstenen. Je kiest welke dobbelstenen je wilt gebruiken en welke je apart legt. De cijfers zijn punten voor aan het einde van jouw beurt. De kleur kameleon bepaalt welk soort voedsel je gaat eten (daar past je schutkleur zich op aan). De arend moet je verplicht opzij leggen, tenzij je ook een tropisch blad hebt gegooid. Dan mag je de dobbelsteen met de arend weer meegooien. Gooi je de bonusvlieg, dan mag je een dobbelsteen met cijfer in waarde verhogen met 1. Een 2 wordt dan bijvoorbeeld een 3. Hoger dan vier gaan de dobbelstenen niet, dus een vier kun je niet verhogen.

Foto kaartspel Chameleon

Je mag maximaal 3 keer gooien. Je bepaalt zelf welke dobbelstenen je meeneemt in je worp, dus als je in de eerste worp 2x een 2 hebt apart gelegd, maar in je laatste beurt wil je die toch weer gebruiken, dan mag dat. Aan het einde van jouw beurt, tel je de cijfers bij elkaar op. Dat noteer je bij de juiste kleur kameleon. Je ziet op het scoreblok dat je per kleur maximaal 2 keer kunt gooien.

Na 8 rondes is het spel voorbij. Je bepaalt per kleur je beste score. Heb jij van een kleur de hoogste score van alle spelers? Dan krijg je 3 bonuspunten.

Tel alle punten bij elkaar op. De speler met de hoogste score wint het spel.

Foto kaartspel Chameleon

Conclusie

Chameleon is een leuk snel dobbelspel om even tussendoor te spelen. De regels zijn makkelijk, je hebt het snel uitgelegd en je kunt binnen een paar minuten beginnen met spelen.

De winst is voor een grote mate afhankelijk van je geluk met dobbelen. En dat is juist soms even fijn: niet te veel nadenken, maar gewoon een gezellig spelletje.

Je speelt het met 2-4 personen vanaf 7 jaar en een potje duurt ongeveer 15 minuten.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Chameleon is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Chameleon bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

In Chameleon gaan de verkleurende kameleons de strijd aan om te zien wie de beste jager is in de verschillende jachtgebieden. Ze moeten echter oppassen om niet verschalkt te worden door de overvliegende arenden. Probeer in 8 rondes een hoge score neer te zetten bij de 5 kleuren op je scoreblok. Het spel is ontworpen door Matthijs Vertegaal en de illustraties zijn verzorgd door De Spelmakerij.

Zie https://thegamefantry.nl/product/chameleon/

Omschrijving van Chameleon


Chameleon is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 7 jaar. Een spelletje Chameleon duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Chameleon is ontworpen door Matthijs Vertegaal en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The Gamefantry & De Spelmakerij. .

Koop Chameleon bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671029343120", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000071091071","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Chamelon","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.