Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Review van Champions!

"Voorspel wie het duel gaat winnen en scoor het hoogst aantal punten"

— Mandy

Champions! van Repos Production is een simpel maar heerlijk lachwekkend partyspel voor 3-8 spelers waarin je de meest onmogelijke duels binnen het toernooi moet voorspellen. Alleen al het bedenken van 8 namen voor de komende duels zorgt voor een lach op je gezicht. Het is heel eenvoudig: Voorspel wie het duel gaat winnen en scoor het hoogst aantal punten.

Voorbereidingen

Iedere speler verzint mee welke 8 personen of fictieve personages deelnemen aan het komende duel. Deze worden vermeld op de deelnemerstegels. Bij het spel zijn zogenaamde karakterkaarten geleverd die gebruikt kunnen worden als inspiratie, maar elke naam mag gekozen worden zolang het maar bij iedere speler bekend is. De duels worden voorbereid zoals je op de foto kunt zien. Achter de deelnemers worden 4 actiekaarten neergelegd voor de kwartfinale. En hierachter nog 2 voor de halve finale en 1 voor de finale.

Voorbereiding en voorspelling

Voorspelling

Een speler leest elk duel voor. Nu vul je je eigen voorspelling van elk duel in op je spelersbord. Hierna veeg je alles behalve de uitslag van jouw voorspelde finale weer weg. Aan het eind van het toernooi is het namelijk alleen de voorspelde kampioen die nog punten kan opleveren.

Toernooi

De duels worden nu echt aangegaan. Je pakt je stemkaarten erbij en bij elk duel bepaal je wie volgens jou de winnaar gaat zijn. Is het volgens jou de naam die bij roze ligt dan leg je je roze stemkaart gedekt voor je neer, is het volgens jou de naam die bij blauw ligt dan leg je uiteraard je blauwe stemkaart dekt voor je neer. Heeft iedereen zijn/haar keuze gemaakt dan worden de stemkaarten omgedraaid. Bij een gelijke stand is de kleur in het midden van de actiekaart doorslaggevend. De winnaar wordt doorgeschoven naar de (halve) finale. 

Toernooi

Heb jij gestemd voor de winnaar? Dan zet je een cirkel om de bij dat duel behorende punten. Heb je gestemd voor de verliezer dan zet je er een kruis door. Zo ga je door tot er een winnaar uit het toernooi komt. Heb jij de kampioen goed voorspelt? Omcirkel dan ook de kampioenenbonus.

Punten tellen

Nu tel je alle punten van deze ronde op en vult die links bovenaan in. Na 2 rondes tel je beide rondes bij elkaar op. De speler met het hoogste aantal punten heeft gewonnen. 

110 actiekaarten zorgen elke keer weer voor een nieuw hilarisch duel

Conclusie

De 110 hilarische actiekaarten en de oneindige mogelijkheid in het verzinnen van namen zorgt voor veel lachwekkende momenten en maakt het elke keer weer totaal anders. Het spel duurt niet lang en er valt weinig uit te leggen dus je pakt het er heel makkelijk bij. Wij hadden er niet heel veel van verwacht maar het is echt veel leuker en lachwekkender dan gedacht! Wat ons betreft dus zeker een leuk partyspel voor een gezellig avondje met een groep vrienden.

Deze review van Champions! is geschreven door Mandy.
Lees alle reviews van Mandy

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Heerlijk lachwekkend partyspel"

— Mandy

Koop Champions! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Champions!

Omschrijving van Champions!


Champions! is een Familiespel dat door 3-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Champions! duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Champions! wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Repos Production. .

Koop Champions! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.